Encik Mimpi and The Tidur's Blog!

Welcome to blog aku. Aku seorang lelaki biasa yang minat bermain muzika dan suka menyampaikan perasaan atau pendapat melalui seni muzik aku sendiri. Aku suka menulis lagu dan melalak berseorangan ditemani gitar akustik buruk aku.Aku takde la hebat mana pon bergitar, tapi macho lah jugak. So kalau suka, dengar. Tak suka, senyap sudah. :-)

Thursday, May 14, 2009

Ku Ukir Indah Namamu - the Tidor

yeah lagu baru! hehe.. mesti korg pelik kan camne en.mimpi boleh menyiapkan 2 lagu dalam mase kurang dari seminggu? jawapannya adalah kerana TEKANAN PERASAAN!! dan sebenarnye en.mimpi sgt bz skarang.tapi skarang baru bz 170% , sebelum dia mencecah 300% bz, en.mimpi amek kesempatan ini menyiapkan lagu ini!(tribute to 7pelangi)

story of the song~~ (a song of FIRST LOVE yg xleyh dilupekan wuuu~~)

kali ni bukan citer pasal en.mimpi.. kali ni story nye berkaitan dengan my bestfren aka housemate sejiwa ku kat Trinidad ni.. hemsem orangnye, muke cam artis korea woh~~!
panggil saje die sbgai Encik O. die sgt manje orgnye, meskipon sudah berusia 20thun.
die dgn gadis dia baru 2bulan kapel, sejak kitorg balik Msia bulan 3aritu..mmg la dia ni syg kat si gadis die ni, tapi ape yg die harapkan dari si gadis tu, adalah tumpuan dan kasih sayang sepenuhnya.tapi si gadis ni buat dia cam tertanye2, "aku kan bf die, tapi apsal layanan die kat aku cam bese2 je"..en.mimpi selalu la bagi kate2 smgt kat en.o ni dgn berkate "lek bro, pompuan ni mmg camni.kdg2 die xtunjuk yg die syg kite, walhal die syg gile dow~!lek ye !".giler ah, en.mimpi kdg2 leh jadi dr.Love gak.huhu. en.o balas "aku hairan la, die ni syg aku ke x..mungkin aku je yg terase lebih kot..".
walhal sebenarnye,en.Mimpi rase, en.o sbnarnye masih xdpt lupekan gf die yg sebelum ni (FIRST LOVE wuuu).die slalu citer yg first love die ni mmg perfect dan xde sape bole ganti..make mungkin timbul isu COMPARISON antara SiGAdis baru dan SiGadis first love..ya, manusia mmg xkan serupa.."tapi aku cuba seadanya utk menerima dia" kate En.o.. "aku sentiasa akan sapot ko!dun wory" kate ku dalam hati.
make gitar di petik ..
oh ye sebelum terlupa, lagu ini juga dituju khas utk Cik Lolly yg kononnye 'demand'kan persembahan solo tanpa penghalang dari En.Mimpi =P~~
terimalah...

Ku Ukir Indah Namamu - the Tidor



KU UKIR INDAH NAMAMU - THE TIDOR

Vocal : Encik Mimpi
Music : the Tidor
Lirik/Lagu Asal: 7 Pelangi


If I let you go
Something I belong
Forever will be gone
The love is never shine
Is so hard to say since you far away
And nothing gonna do
The love is only you
To the end of time
I’ll be missing you

Entah kemana
Akanku cari
Rasa cinta yang
Pernah ku miliki
Janji setia
Sehidup semati
Dan hanya waktu yang
Memisahkan kita
Namun semua
Telah berakhir
Untukku

Harus ku akui
Sampai detik ini
tak akanku lupa
Kisah cinta kita
Abadi untukmu
Dan ku ukir indah

If I let you go
Something I belong
Forever will be gone
The love is never shine
Is so hard to say since you far away
And nothing gonna do
The love is only you
To the end of time
I’ll be missing you

Harus ku akui
Sampai detik ini
Tak akanku lupa
Kisah cinta kita
Abadi untukmu
Dan ku ukir indah namamu

53 comments:

  1. ko tau tak secondhand serenade- aku rase ko camtu la kot..more to akustik, aku suker.

    anyway ko kat california ker? stadi ape beb?

    mmg sedih kalau ade comparison mcm ni, but aku bertuah kot.

    bf aku selalu ckp aku lebih baik dari ex dia.ar bangga tuh!

    anyway, ko bnyak la buat lagu slow, rancak sikit leh tak mimpi?

    go go go go mimpi!











    and lagi satu, mane ade org bz leh sempat publish lagu. ko bz tipu2 tuh... wakakaka.

    ReplyDelete
  2. suara kamu tetap merdu seperti selalu...
    apakah rahsianya???adakah kamu minum air asam jawa tiap pagi?? =))
    bertuah en.go coz dpt kwn yg selalu sopport dia cm kamu..anyway, keep to be a good friend ya... :D

    ReplyDelete
  3. wuaaaa.

    nape lagu nih cam xda kaitan jerk?

    ahhhaaa.

    DEMAND lagik!

    isyh2.

    pepom ku rase bangga kamoo tuju pada ku!

    lalalallala.

    TENGS INCIK MIMPI.

    ReplyDelete
  4. sedap la lagu nie ..mas suka la

    ReplyDelete
  5. suara tu yg lemak berkrim disukai ramai.he3..
    blk msia nnti,masuk mentor ke...be like AIZAT...even tak mng tapi ade bakat tersendiri..
    gud luck encikmimpi!!

    ReplyDelete
  6. Lagu yg ckup cathcy bg sy.. so sweet lirik dia.. easy listening.. keep on gud work..

    p/s : bertuah en.go ada kwn spt kamu.. :)

    ReplyDelete
  7. @si lampu neon: nnti en.mimpi wat lgu ganas2 dan berdarah2 ye! huhu..(sbnanye en.mimpi hanye reti menyanyikan lagu tito je!!XD)..en.mimpi bukan berada di california.. di carino, trinidad~!

    @miss lol : oh! demand ye ! nak kene ni!

    @mas ayu n flora: tengkyu sapot dan kate2 perangsang!

    @reen: en.mimpi lebih berminat buka restoran drpd menerbitkan album! huhu

    ReplyDelete
  8. lagu andai ini mimpi indah is still lg best la. tp pape pon,suara kamu mmg sgt merdu. blk mesia masuk AF meh. nnt ai promise will afundi kamu. hahaha.

    ReplyDelete
  9. lirik lagu ni besh la even gne 2 bhs...=)

    ReplyDelete
  10. bese la.. time bz r byk idea.. kan kan kan??

    ReplyDelete
  11. encik mimpi. jatuh cinta la dgr lagu ni. mane nak download?

    ReplyDelete
  12. nice song!! sore pun sedap...
    keep it up en mimpi..

    ReplyDelete
  13. nice song. memamg melupakan yg pertama sgt susah. sbb itu memilih untuk sendiri dr menyakiti hati yg lain. keep up ur good work.

    ReplyDelete
  14. pndi wt lgu ek?
    gud 4 u.
    keep it up. hehe
    luv da lyric!
    ;)

    ReplyDelete
  15. hye...
    sedap suara awk...lagu pun same...
    saye rase tido mlm sye nyenyak la dgar lagu awk nie...mendamaikan jiwa saya...
    sye hrap ade lagi lagu2 yg best pas nie...
    (*_~)

    ReplyDelete
  16. Waaaaaaaaaaa..seryes sedap..
    napa x masuk AF ker??huhuh

    ReplyDelete
  17. sukenyer lagu nie..lirik dia pun...sesuai ngan sore...ble lena tdo d'buai lagu nie...ble mimpi en.mimpi sekali...ahaks...;p

    ReplyDelete
  18. u have talent u know en.mimpi...kenapa tak ketengahkan....one day, awak akan dijumpai juga..huhuhu...keep it up...im waiting for other song...and im so sori lambat check it out...

    I love every song 5 star

    ReplyDelete
  19. omg sexy
    kudos
    5 star

    be my sifu le
    me main gitar and tulis lagu
    nyanyi ok je
    tp xla sedap cam u
    huhuh

    ReplyDelete
  20. sedap ddgr...
    truskn mnt anda..huhu

    ReplyDelete
  21. tetiba sy rasa nak jadi fan en mimpi pulak... semoga berjaya menjadi pemuzik yang berjaya..

    Thanks for this song.... Really luv it...

    ReplyDelete
  22. waaaaaa... terharu en.mimpi ! (>_<)

    ReplyDelete
  23. it's quite good.
    i'm not a pro to comment on anything more, but it is nice to my ears.
    i'm a totally acoustic maniac!
    :)

    ReplyDelete
  24. okey la lagu nye.
    not bad la jgk...
    penuh bermkne lgu nyer.
    reka sndri ek?
    pndai nye mengerang lagu..
    suka2.
    slow je lgu nyer...

    ReplyDelete
  25. serius ar bro...
    aku sk lagu ko...
    ko teruskan berkarya k...
    aku skong ko..
    aku follow ko..!

    ReplyDelete
  26. nice!lagu ni best n sweet.syabbas! =)

    ReplyDelete
  27. acehh. story mory yg comell.
    haha

    ReplyDelete
  28. huuu..
    feelin blues la plak dngr lagu encik mimpi ni..
    nice job..
    keep on writing beautiful melody ya..
    =)

    ReplyDelete
  29. ermm impresif!! boleh layan leh...leh dowmload ke ni?...
    kump dr mana ek ni..pelik nama the tidor...hehehe

    ReplyDelete
  30. suara seksi. meremang tau dengar en. mimpi nyanyi. keep up d good work!

    ReplyDelete
  31. best gilak lagu nih!
    i loikeee! ;)

    ReplyDelete
  32. incek mimpii
    suare anda sedap lahh
    1st time dgr tpikat neh
    ;))

    ReplyDelete
  33. dgr dah 10+ kali dah baru nk komen T_T
    sori.hehe.
    seriously lagu ni buat rse terbuai2 sgt.haih.
    dah laa baru break up.

    ReplyDelete
  34. suka sgt dgr lagu nih..sebelum tdo mst dgr..sampaila tertido..ahaks! ;p

    ReplyDelete
  35. sad song. tp x jemu didengar. =)

    ReplyDelete
  36. saya suka sangat lagu ni...apa2 pun teruskanlah cipta lagu yang best2 lagi...

    ReplyDelete
  37. tipu je lebey!!!

    ny kan lagu dari indonesia!!

    ape jadah la!!

    ReplyDelete
  38. ye la lagu indonesia dari 7pelangi.
    kan encik mimpi ade mention name 7pelangi tu.
    lenkali bace abes dulu baru komen..tak pasal2 plak die ni.
    ade lagu yg encik mimpi coverkan dan ade lagu yg dia cpta sendiri!

    ReplyDelete
  39. takde pun chord lgu niyh..:(

    ReplyDelete
  40. kasi kord guitar ley x?

    ReplyDelete
  41. Verse 1:
    F G C Am
    F G C Am
    F G

    Verse 2:
    F G C Am
    F G C Am
    F G C

    Chorus:
    F G Em Am
    F G C

    ReplyDelete
  42. best...
    nice...
    terpukau..
    nice voice..
    like it u know..
    :D
    keep it up...

    ReplyDelete
  43. enck mimpi bila nk balik malaysia

    ReplyDelete
  44. bes la cover ko bro. btw pinjam sore ko jap untuk ak layan perasaan dgn gitsr ak ek. thanx :)

    ReplyDelete
  45. haish encik mimpi ... memang sifat kaum hawa macam tu ........ kita nie macam x wujud je ........... macam mintak sedekah je nak suh diorang kasi perhatian .........

    ReplyDelete

Nuff n Klik Sini!