Encik Mimpi and The Tidur's Blog!

Welcome to blog aku. Aku seorang lelaki biasa yang minat bermain muzika dan suka menyampaikan perasaan atau pendapat melalui seni muzik aku sendiri. Aku suka menulis lagu dan melalak berseorangan ditemani gitar akustik buruk aku.Aku takde la hebat mana pon bergitar, tapi macho lah jugak. So kalau suka, dengar. Tak suka, senyap sudah. :-)

Tuesday, March 9, 2010

Without Words by A.N.JELL

Anyong Hasseyo Pangako Sayo.
Ahakzez, da kua da bahasa korea aku nih..
Arini malas betul la nak kua rumah..Nak pegi gunting rambut ngan bayar bil air sebenarnye..Kalau x bayar bil air mmg kene potong la air kat rumah ni. Istinjak gune kertas pasir je la gamaknye. Arini En.Mimpi bangun pkul 1.30 tgh ari. Tu pon sebab Baby yang kejut.Ni lah masalah bila da stat cuti panjang, bgun tido mesti da abes da terlepas tgk Pintar Pintas kat tv. Yang best nye xyah la rebut2 lagi nak bace surat khabar Pancaindera yg menjadi rebutan di kalangan ahli keluarga.Ishhh....

Story of the Song

Baru-baru En.Mimpi berjaye menghabiskan sebuah drama korea yang bertajuk 'You're Beautiful"/Engkau Cun. Yes u right, En.Mimpi mmg ketinggalan zaman.Da lame da sebenarnye drama ni to atmosphere(ke udara) , tapi EnMimpi baru je nak tgk sebab terlampau bz.Ni pon tgk sebab tertekan ah sebab org2 terdekat semua da tgk, siap bincang2, story2 lagi pasal drama tu tapi En.Mimpi pulak xtau camane nak masuk dlm perbincangan topik drama tersebut sbb xtgk lagi.
Memang best la citer ni.Mmg la jalan citer n ending die agak predictable, tapi as long as kite enjoy the storyline n penyampaian yg disampaikan oleh para pelakon drama tersebut, xsalah kite nak ckp bahawa drama itu mmg berkesan. Best. Pelakon-pelakon die mmg best, lagu2 OST die pon best. Kelakar2 Ujang, geli2 romantik n sedih semua element2 yang diperlukan semua ade n lengkap.Biase la drama korea yang ringan2 mcm ni la yg org suke.Ahakzuz.
So En.Mimpi yg dlm keadaan tidak bergitar ni, terpakse menggunakan instrument lagu ni yg bole di donlod di intenet. Enjoy your self la dgn En.Mimpi yg telah bertukar menjadi mamat korea yg hemsem dan bergaya.
Mulai hari ini, panggi en.Mimpi dgn name Lee Dong-Cha.

Without Words - Lee Dong-Cha aka Encik Mimpi
Download lagu ni kat sini se-yo!



ha ji mal gor gu re so
mo run chog he bo ril gol
an bo i nun got cho rom
bol su op nun got cho rom nol
ha ye
bo ji mar gor gu ret na bwa

do mang chir gor gu re so
mot du run chog gu rol gol
dut ji do mot ha nun chog
dur ur su op nun got cho rom
ha ye
ne sa rang dut ji ha nul gol

mal do op shi sa rang ul al ge ha go
mal do op shi sa rang ul ne ge ju go
sum gyor ha na jo cha nor dam ge he no go
i ro ge do mang ga ni ka

mal do op shi sa rang i na rul to na
mal do op shi sa rang i na rul bo ryo
mu sun mar ul hal ji da mun hi bi
hon ja so no lan go ga ta
mal do op shi wa so

we i rok e a pun ji
we ja ku man a pun ji
nol bol su op da nun go
ne ga op da nun go mal go
mo du
ye jon gwa tok ga tun gon de

mal do op shi sa rang ul al ge ha go
mal do op shi sa rang ul ne ge ju go
sum gyor ha na jo cha nor dam ge he no go
i ro ge do mang ga ni ka

mal do op shi sa rang i na rul to na
mal do op shi sa rang i na rul bo ryo
mu sun mar ul hal ji da mun hi bi
hon ja so no lan go ga ta

mal do op shi nun mur i hu lo ne ryo
mal do op shi ga sum i mu no jo ga

mal do op nun sa rang ul gi da ri go
mal do op nun sa rang ul ha pa ha go
nok shi na ga bo ryo ba bo ga dwe bo ryo
ha nul man bo go hu ni ka

mal do op shi i byol i na rul cha ja
mal do op shi hi byol i ne ge wa so
jun bi do mot ha go nol bo ne ya ha nun
ne mam i no lan got ga ta
mal do op shi wa so

39 comments:

  1. paham ke maksud lagu ni en.mimpi...hehehe

    ReplyDelete
  2. paham2 sket la..iras2 bahase kelate je ni

    ReplyDelete
  3. paham lagu ni..
    sebab time tgok cerita ni ada subtle mksd lagu ni..
    huuuu..

    love this song..!!:)

    ReplyDelete
  4. huhuhuhhuhu~ aku pOn wajib menziarah cerita nih la..

    ReplyDelete
  5. suke ape yg kamu tulis dekat profile kamu.
    pasla kamu men gitar tuh.
    belakajar dekat ngr org?mane..
    sy minat gitar..tp baru blajar sikit2..
    xde mase sgt.hu....

    kmu nyanyi ke lagu neh?
    sedapppp..serius.

    ReplyDelete
  6. encik mimpi..apa maksud lagu ni?huhu

    ReplyDelete
  7. @cik bumble bee:wajib tgk la citer ni oi. jgn pandang rendah lakonan lee dong-cha . leh celen2 citer Full House gak citer ni.

    @cik lumut: haha ape yg ditulis di profile tu mmg bende yg betul pon. no tokok tambah. lagu ni Lee Dong-Cha yg nyanyi

    ReplyDelete
  8. wah.. i like.. giler best..

    kamu ke yang nynyi? tak caye lah:p

    dah tengok dah cter nie..
    cayalah cik mimpi~

    ReplyDelete
  9. @fiezah91, kalau nak tau maksud lagu ni, tanye cik renex. katenye die tau.en.mimpi hanye melalakkan saje =)

    ReplyDelete
  10. one of the song in my mp3's playlist =)

    ReplyDelete
  11. wah.. dah pandai nyanyi lagu korea yer..
    ajar saya plak..
    sy tringin nak blaja bhs korea ni..
    nanti senang nk ckp org korea kt tmpt kerja sy ni.. huhuhu..

    apa2 pun lagu ni sedap gak..
    cam lagu sdih aje kan..

    ReplyDelete
  12. ((tiba2 wa pown baca sama profile hencik mimpi sbb cek lumut komen))


    ngahahhahaha ~~~


    >>___<<

    ReplyDelete
  13. alahai encik mimpi..

    ni memamg lagu fevret ku..
    dlm cite ur beatiful ni
    sy ska gila lgu ni
    ngn lagu oettokhajjo..hee

    btw..thanks.
    i loved more ur song in malay..hee

    ReplyDelete
  14. cerita ni baru bulan 8 tahun lepas release. kira barulah jugak.tidaklah ketinggalan sgt.
    park shin hye suara best. senang kata, semua keempat2 suara best!

    ReplyDelete
  15. suke cite ni, suke lagu ni ^^ best.

    versi en.mimpi nyanyi da bunyi melayu dah. X) hehe

    ReplyDelete
  16. salam. trima kasih sbb lwt blog sy. good job en mimpi! hehe tk sangka ada laki melayu suka 'you're beautiful'

    ReplyDelete
  17. OUH~suke lgu ni gaks~tp prefer ost citer ni yg rancak sikit yg ade wobin(ft island) nyanyi tuh~

    btw..slamt melalak smpai saket tekak en mimpi!!
    hua3

    ReplyDelete
  18. apa jadah lagu ni? paham x? huahua

    ReplyDelete
  19. huishhh. jeles si lee dong cha tu dga en mimpi nyanyi. haha.

    ReplyDelete
  20. en.mimpi nyayi lgu ni?.
    hee.
    cm mna ek nk ckp.
    sya ni peminat kpop n kdrama
    yb da 3x tgok
    btw. rsanya sebutan korea dlm lgu u ni
    xbrapa tepat la.
    tp as a malay
    sy thu sbutan korea susah cket
    bkn semua org malay bley nyayi lgu korea dgn lncar.
    sy xthu la brapa kalu u berlatih unt mendapat rakaman yg plg ok mcm ni.
    msa intro suara u mcm Jang GeunSeok pya version.
    kiranya suara u bley tahan la.
    ingtkan nk nyayi dlm malay version?.
    k en.mimpi ni juz pendapat peribadi i jek
    pepon suara u mmg lunak lea.
    nt byk2 le bwt rakaman lgu2 korea yea.

    ReplyDelete
  21. en. mimpi..
    adekah saya sdang bermimpi..??
    sebelum ni tak pernah berminat nak dengar lagu korea..
    setelah di introduce oleh en mimpi...
    tetibe saya suke dan berminat pulak..

    ish... adekah saya bermimpi di siang hari??

    ReplyDelete
  22. saya sudah nang ! n komen disini membaca belog kamu~

    ReplyDelete
  23. sy pn xtgk lg cite ni..cite nye dh de tp xsmpt lg nk tgk...hehehe

    ReplyDelete
  24. aaaa suke lagu niiii..cerita nye pun best

    ReplyDelete
  25. layan jugak eh lagu ni...kne download masuk walkman nih

    ReplyDelete
  26. besssssssstttttttt !!
    innz kn peminat en mimpi :)

    da dolod da
    haha !
    semangat btl :D

    ReplyDelete
  27. owh.....bez2...like this story sooooo much!!!!
    congrate cik mimpi~

    ReplyDelete
  28. dulu penah tgk cite nie..best giler..
    en mimpi nyanyi lagu nie mmg best..
    pasni nyanyi lagu korea byk2 lg2..hehe..
    gudwork.. :)

    ReplyDelete
  29. bagu en.mimipi..saya pun suka tgk drama ni..x larat nak gelak....

    ReplyDelete
  30. En.mimpi ke yg nyanyi lagu nie??
    wah! best giler..

    ReplyDelete
  31. fuiyooo...bulih tahan.. kalo tatau ni en.mimpi yg nyanyi, sure ai feeling penyanyi korea nyer sore.. :p

    ReplyDelete
  32. tkpernah dgr pun lagu nie..apa kata en.mimpi nyanyi lagu ss501..

    ReplyDelete
  33. nyayi lagu ss501-love like this.
    ok.
    berani x sahut cabaran ni?

    ReplyDelete
  34. encik mimpi!!nyanyi lagu promis u!ost engkau cantek jugak!

    ReplyDelete
  35. Nice!

    Ada bakat nk nyanyi lagu korea yang lain.
    ^.^

    ReplyDelete

Nuff n Klik Sini!