Encik Mimpi and The Tidur's Blog!

Welcome to blog aku. Aku seorang lelaki biasa yang minat bermain muzika dan suka menyampaikan perasaan atau pendapat melalui seni muzik aku sendiri. Aku suka menulis lagu dan melalak berseorangan ditemani gitar akustik buruk aku.Aku takde la hebat mana pon bergitar, tapi macho lah jugak. So kalau suka, dengar. Tak suka, senyap sudah. :-)

Wednesday, March 17, 2010

kenali BUNKFACE!! (Mode Serius)

encik mimpi kunci gitar lagu bunkface
Ehem.Arini en.Mimpi cuba utk tidak mengarut lagi.Sebelum2 ni mengarut2 bukan ape, kadang-kadang perlu juga gurau2, tapi ade keadaan nye juga kite perlu bertindak matang, serius dan macho. Jadi dengan mood serious muke ketat en.Mimpi, akan membuat review yg serius berkenaan dgn band yang sedang meningkat naik sekarang, xlain dan xbukan, Bunkface.

Asal Name Bunkface
Name 'Bunkface' itu sendiri telah diusulkan oleh vokalis utama kump tersebut, Sam, atau nama penuh maSam abdul Kadir. Pada suatu hari, Sam seorang diri sedang menunggu bas untuk pergi ke pasaraya Mydin utk membeli deodorant yg baru dihabisguna olehnye semalam. Pada waktu itu sebenarnye Sam sedang asyik memikirkan name yg sesuai utk band beliau itu (pada waktu itu band die da terbentuk tapi masih belum ade name ).Sambil menunggu beliau befikir dgn penuh khusyuk dan tawaduk.Sam ni kalau berfikir,mmg khusuk tau. Tapi time semayang xpenah pulak khusuk.

Fikir punye fikir, die mendapat idea.."ehmm..skarang Facebook sgt femes..Kalau aku gune perkataan 'face' dari name facebook tu, mesti cepat femes ni..mesti ramai yg tag aku nnti..penuh la wall aku nnti..ehhmmm..cepat femes..hmmm..." .Dan beliau terus berkata dalam hati."Kalau 'Face' je pendek sgt name band...Kene pnjg sikit name band ni!!",tegas hati Sam.

Beliau terus memerah otak.. "Kalau nak glamer, mesti la nak gune name yang kiut2 dan mudah disebut.Ehmm...'Babyface Band' ok jugak..ataupon 'Cute-Pinky-Face Band' ok gak..ishh pening da aku.. ..". Tibe2 baru beliau tersedar "eh, aku nye band ni genre rock! mane leh name cute2! ape da aku ni..bendul tul..",rungut Sam seorang diri..

Sedar xsedar, bas yg ditunggu sebenarnye telah tibe lame untuk mengambil penumpang.Konduktor bas yg berbasah di ketiak bas itu pon menjerit."Oii bang..Nak naek ke x ni..Saye da lame da tunggu ko ni bang..Kalau abang xmau naik saye gerak dulu..Cepat naik!",kate konduktor bas itu dengan nada yang agak tegas. Tapi Sam ni wat dek je..Wat xtau je..bukan pe...Sebab tgh khusuk fikir tuu..

Konduktor bas tu pe lagi naik bengang la wat bodoh je Sam ni sedangkan bas sedang tunggu die sorg je."Bang, jgn smpai saye tumbuk muke abang tu..Jangan smpai saye tumbuk abang punye face!!", konduktor bas tu marah sambil terspeaking sikit.

Sam pon tersentak dan terfikir kata2 marah konduktor bas tersebut.."Abang punye face..?Abang face..?Bang face..? BUNKFACE!!!!!" Dan terus Sam menjerit.."BUNKFACE!!! Itula name yang aku cari selame ini. Sam yang terlampau gembira tu terus memeluk konduktor bas itu tanpa menyedari mukenye diklepetkan pd ketiak konduktor bas tersebut..

Begitu la asalnye name Bunkface.

Fakta : Korang sedar x bile Sam bunkface menyanyi mesti ade pelat2 macam mat saleh sikit? Cakap melayu pon nak cam ade sleng2 mat saleh.Hebatkan? Jadi en.Mimpi pon nak cube la try nyanyi ngan gaye2 sebutan mat saleh sikit.Terimalah.

Encik Mimpi - Situasi (versi extra sleng)


P/s: Untuk abg2 bunkface kalau terbace or dgr lagu ni, jgn marah ye..Gurau2 pagi je..Ahakzez!

26 comments:

  1. sy mahu duet dgn incek mimpi boleh????tp sy ske nyanyi lagu korea dgn jpoon muehehehehe..

    ReplyDelete
  2. baru ku taw history bunkface nih..hak3...

    ReplyDelete
  3. haha.. poyo la citer ni bunk...
    haha..
    lama jugk ye.. ak x singgah page ni..
    ak xlayan sngyt bunkface. ops..

    ReplyDelete
  4. haha..igt snang ke nyanyi lagu bunkface? tergeliat lidah ni..abes senget2 lidah, kene iron balik pasni

    ReplyDelete
  5. hahahaha...besh2..history yg penoh mistery

    camtu rupenye..huuuu

    ReplyDelete
  6. hahaha.mcm haram punya pelat lagu ni. kompem penat mulut nk nyanyi.

    ReplyDelete
  7. heh~..baru i taw asal usul bunface..teehehe~

    ReplyDelete
  8. hahaha...saye setuju!! nak dengar pelat2 dari incek mimpi...comel~ mihihi...

    ReplyDelete
  9. ahahah.. over la slang En Mimpi nih..
    mau kene slap sama Cikgu Syafinaz Selamat nti..
    haha..
    eh, leh tnya, cene En Mimpi masukkan lagu dalam entri nih ek??

    ReplyDelete
  10. masukkan lagu? caranye mudah : 1st uplod lagu kat 4shared.com then pas tu amek dieye embed kod then pastekan kat html entry okay! (pergh penerangan macam anak pertiwi minda IT la)

    ReplyDelete
  11. hahahak , byk la kau nye history
    hahahak..
    tapi aku ske BI die
    bagus woo..
    hahaha

    ReplyDelete
  12. hahaha

    try lah

    nak gak aku dgr

    hehehe...

    actually ko blaja kat mane ek?

    ReplyDelete
  13. mmg pelat incik mimpi nyanyi.
    da da g iron balik.
    ha ha ha.
    lawak gile

    ReplyDelete
  14. hahaha...encik mimpi xnak guna nm group 'punch my face'? hihihi.... gurau jer~~~

    ReplyDelete
  15. Hehe... bagus2. terus kan melawak bagi pihak artis tanahair kita. :) hak2..

    ReplyDelete
  16. ku minat bunkface...walaaa! (^_^)

    ReplyDelete
  17. senget tul slang tu haha mmg over! hahahaha

    ReplyDelete
  18. hahahaah...ketiak masam.../ wekkss!! :P

    ReplyDelete
  19. vokalis bername Sam atau name penuh maSam hhahah

    ReplyDelete
  20. hkahkahakhak, xsanggup nak dgr sampai habes, esp bila part 'dan' tu siap betulkan jadi slang...hahahaha...adeiiii

    ReplyDelete
  21. en.mimpi memng sengal....
    memng da gelak golek2 dgr en.mimpi nyanyi lgu ni...
    ngah2 marah pon da tergelak jadiknyeee

    ReplyDelete
  22. HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA sumpah kelakar lagu u nyanyi ni. adehhhh sekit peruttt gelakk

    ReplyDelete
  23. hahaha..bangang gilew,,,,,,,,,,
    lawak seyh..

    ReplyDelete

Nuff n Klik Sini!