Encik Mimpi and The Tidur's Blog!

Welcome to blog aku. Aku seorang lelaki biasa yang minat bermain muzika dan suka menyampaikan perasaan atau pendapat melalui seni muzik aku sendiri. Aku suka menulis lagu dan melalak berseorangan ditemani gitar akustik buruk aku.Aku takde la hebat mana pon bergitar, tapi macho lah jugak. So kalau suka, dengar. Tak suka, senyap sudah. :-)

Saturday, March 20, 2010

Aja-Aja Fighting!! =)

encik mimpi kunci gitar lagu aja aja baby
Chaiyok-chaiyok!!
AJA-AJA!! Fighting!

Hehe bagi sape2 yg xtau, maksud "chaiyok2" dan "aja2" tu mcm lebih kurang "fighting!" laaa...atau dlm bahase urdunye, "berusaha!!".. perkataan yg selalu digunakan untuk
memberi smgt kepada seseorang supaya seseorang tu lebih berusaha dan bertenaga dalam melakukan sesuatu perkara..

arini en.mimpi nak luah sikit perasaan ..huhu..
yang suke dgr leh komen, yg xsuke dgr, buat xperasan je la ye entry ni..huhu

dalam beberape minggu ni..susah sikit nak gayut2 lame2 cam bese ngan cik gf en.mimpi tu xlen xbukan Baby ku sorang tuu laa..bukan ape..die tgh sibuk nak final exam.katenye lagi seminggu lagi je tinggal..byk repot n byk bende nak cover lagi.aritu pon die baru baik demam..kene 'ketchup' byk bende yg tertinggal..

sorry..org xleh nak tlg baby ape2..sebab org duduk jauh... sorry org xdapat teman die study betul2...sebab org duduk jauhhh... sorry org xleh urut die kalau die letih...sebab org duduk jauh...

so utk Baby,..org hanye mampu bg smgt dari jauhh je..hanya mampu menyokong dari jauhh.. jadi org watla satu lagu 'gudluck' utk Baby..supaya baby lebih semngat nak amek exam tuu.. igt tau semua pesanan dlm lagu ni..ade beberapa nasihat utk baby jgak dalam lagu tuu..=)

wlupon lagu ni xsberapa..tp org rase ckup utk bg smgt kat baby utk jwb exam ngan penuh keyakinan....GUD LUCK 4 YOU BABY ! im Here wAiting 4 u. i knoe U caN do IT!!

terimalah lagu dari org just 4 u sayang =)



Aja-aja Baby
Lirik : Encik Mimpi
Lagu: Encik Mimpi
Macho: Encik Mimpi

Bangun pagi hari ini
Mandi pagi jgn x gosok gigi
Bangun pagi hari ini
Sebelum pergi harus sarapan pagi

Tapi jangan lupa ku disini
Aku kan menunggu kamu pulang dgn happi
Tapi jangan lupa ku disini
Aku mendoakan kejayaan kamu dlm hati

Sebelum pegi baca doa
Mudah-mudahan ada petunjuk-Nya
Salam papa, salam mama
Mudah-mudahan ada keberkatannya

Tapi jangan lupa ku disini
Aku kan menunggu kamu pulang dgn happi
Tapi jangan lupa ku disini
Aku mendoakan kejayaan kamu dlm hati

c/O:
Chaiyok chaiyok baby
Aja-aja baby
Chaiyok chaiyok baby
aja-aja baby


(DOWNLOAD lagu ini)

p/s: baby jwb exam betul2 tau!! =) . lagu ni ade mase org record blik betul2 kt studio nnt.

I LOVE U SO MUCH =)

26 comments:

  1. wohooo cam encik mimpi tau tau dni tengah demam tader semangat nak berexam :p

    ReplyDelete
  2. si baby tuh denga lagu nih..kompem bersemangat jwb exam...caya lah..gud luck~

    ReplyDelete
  3. sweet nyer... kompem bersemangat nak jwp exam..
    fighting!!

    ReplyDelete
  4. untuk innz tade ke ?
    innz pun nga final gak
    haha !

    ReplyDelete
  5. klau aku cik baby tu..
    da meleleh air mate air liur sume..
    nape tunang aku takde lagu utk aku??
    waaaa..
    caiyok2 cik baby sayang...
    kami semue doa cik baby d best..
    wah..
    neway..congratz for ur arsenal bro!!
    doakan liverpool pule..
    cuakkkxxx tauuuuu

    ReplyDelete
  6. aik? confius.sape baby? cik gf lak sape?
    chaiyok2 to encik mimpi nyer baby~

    ReplyDelete
  7. thanx smue yg sporting gile kat sini.. abcmilo, tlg kalahkan man u utk arsenal ok!!

    utk pgtahuan smua cik gf=Baby .... =)

    happy day smue !

    ReplyDelete
  8. best la plak lagu nih! chewwahh!

    ReplyDelete
  9. sumpah sweet gile en.mimpi nie. all the best utk cik gf en.mimpi.

    ReplyDelete
  10. smoge cik gf encik mimpi sembuh cpat..
    n sgt2 sweet la cik gf n encik mimpi ni..:D

    ReplyDelete
  11. tentu awak syg sgt2 kat gf awak ye. haha. she's so lucky

    ReplyDelete
  12. sweet nye.. bertuah gf en.mimpi =)

    ReplyDelete
  13. pehhh..tharu giler klu boy aku wat cmnih...
    gler r....
    suara anda sedap jugak yek...
    (^_^)

    ReplyDelete
  14. boleh tahan.. hehe.. semangat terus nk study.. hahaha.. =D

    ReplyDelete

Nuff n Klik Sini!