Encik Mimpi and The Tidur's Blog!

Welcome to blog aku. Aku seorang lelaki biasa yang minat bermain muzika dan suka menyampaikan perasaan atau pendapat melalui seni muzik aku sendiri. Aku suka menulis lagu dan melalak berseorangan ditemani gitar akustik buruk aku.Aku takde la hebat mana pon bergitar, tapi macho lah jugak. So kalau suka, dengar. Tak suka, senyap sudah. :-)

Monday, March 15, 2010

Habitat Memakan Coklat !!

Maaf..Tersalah tulis tajuk pulak, actually tajuk nak tulis "Tabiat Memakan Coklat", tapi tertulis 'habitat' pulak. Ala malas la nak padam.Asal korang semua paham da laa..ahakzez.

Coklat!! Sape yang xsuke coklat jgn la bace entry ni.Entry ini hanya untuk sesiapa yang suka coklat je. Asal perkataan coklat ni sebenarnye dari bahase Rome Choc-A-Lotte. Choc bermaksud koko.Ala..buah koko tu..yang bentuk mcm peria, dalam warne putih tu.Lotte pulak bermaksud banyak.Dengan kate laen, choc-a-lotte bermaksud 'banyak koko'.Banyak koko dan banyak koko dan banyak koko maka jadi la sejenis makanan berwarne coklet, iaitu 'chocolate'. Harap sape2 nak buat buku skrap tingkatan 3 pasal coklat, jgn amek fakta dari sini ye.Ini hanye penipuan en.mimpi.Booo...

Kat sini en.mimpi nak rankingkan Choc-a-lotte yg en.mimpi suke makan!(en.mimpi adalah penggila chocolate!)


1-Cadbury Zip perisa Coklat
makan coklat encik mimpi kunci gitar lagu

2-Kinder Bueno

3-Nestle Kit Kat

4-Cadbury Bytes


5-Cadbury Picnic
Inilah cokelat2 kegemaran en.Mimpi.Tapi sayang dan yg memeraskan (mem-frustkan) en.Mimpi adalah, chokolat2 yg en.mimpi ckp kat atas ni semua xde dijual di negara tempat en.Mimpi study ni.Kecuali kitkat itupon xleh makan sbb die gune minyak vavi dalam kandungan die..Prust betul la.(T_T)

Tapi en.mimpi ade berita gembira utk en.mimpi sendiri.En.Mimpi xberapa lame lagi akan mendapat hadiah yg en.mimpi idamkan selama ini..Ade org tu die da postkan satu kotak yang dalam nye penuh ngan cokelat2 idaman en.mimpi ni!! wowww xsabarnye!!Dipercayai dalam kotak tersebut mengandungi cokelat2 seperti zip coklat ngan kinder bueno!Waawww histeria!! Memang memahami la insan tersebut.Sape lagi xlain dan xbukan Baby ku sorg yg ku cayangi! hehe..TQ laling postkan utk i! hehe..Pasni nak demand lagi! nak 8kotak lagi coklat!! tq cygku ~!
=)...

P/s: Baby semoga cepat sembuh tau sakit tu...I miss u so much..Selalu doakan kamu..Muahh! =)

38 comments:

  1. i pn suke 2,3,4 tuh. sedaaaappp!
    ishish. jelesnye. klula bf i bagi....hehehe :)

    ReplyDelete
  2. ishhh shudap2nye.. hurmmmmm nak nak nak...

    ReplyDelete
  3. saya sgt ske semua cekelat diatas yea

    ReplyDelete
  4. sneakers kdg2 sedap kadang xsedap. tapi mnm yang kuning sedap gakk lupe da nak sebutt..

    ReplyDelete
  5. cuihhh..cokolat pon leh jadik lagu..
    ebat2 :)

    ReplyDelete
  6. huyooo..coklat diatas sungguh mengoda..

    ReplyDelete
  7. Romantik nyee Miss Baby kamoo !! Really luv chocolate ++ especially Toblerone .. Bhahahahahaha ^_^

    ReplyDelete
  8. paling suke kinder bueno, cadbury nytes ngan cadbury crunchie~ yummy~~~

    ReplyDelete
  9. wewett!
    kinder bueno!!
    like it..

    ReplyDelete
  10. no 3 paling suka...!!

    wah..beshnye de org pos kan..
    jom kongsi2 makan Choc-a-lotte,,

    ReplyDelete
  11. haha kali ni en.mimpi lagu agak merepek siket.. asalkan enjoy da la..hehe

    ReplyDelete
  12. tapi cokelat tu seme mahal2... :-(
    tak shuke..tak shuke...

    ReplyDelete
  13. aww my favvy !
    terliur gila tgok cekelat byk2 nieh . haha .

    ReplyDelete
  14. semua sedap!!!
    tambah lagi satu,,

    KISSES!!

    ReplyDelete
  15. haha..dah ada gf rupanya..baru nk ngorat..haha

    ReplyDelete
  16. hehehehe....lawak nyer lagu nih...
    tapi fun..suke2..i like diz song n cekolat cadbury t0o...
    hehehehe....

    ReplyDelete
  17. shaye coklet:))

    ngehngeh...suka coklet jagk!!

    kinder bueno..nyumm~

    ReplyDelete
  18. wahh lagu coklat! saya dgr lagu ni sambil tersenyum lebar..dan tetiba tergelak time tesasul tu..muehehe..

    (bestnye la aihh klu ada bf yg bleh nyanyi tuk aku.huhu)

    ReplyDelete
  19. i like turkish delight cadbury!!
    kalau chocolate cadbury milk termasuk tak?
    waa...sedapnyeeee....

    nyum nyum~~
    milo ais pon sedap...

    ReplyDelete
  20. weeee.
    sukenyeeeee coklat !!!!!!!

    ReplyDelete
  21. tak suka coklat!
    tapi suka cik mimpi nynyi.. ahakz

    ReplyDelete
  22. kinder bueno plg sdp...!sgt suka..

    ReplyDelete
  23. sedap gilak. hadoi. histeria camni weh.

    ReplyDelete
  24. eh silap nyanyi pulak. haha. nice voice.
    bile mau wt album. nk beli nih. haha. ^^

    ReplyDelete
  25. oh nyumnyum.
    suke bytes.
    bile balek mesia nt, makanla puas2.
    ~

    ReplyDelete
  26. plg suka kinder bueno,esp lepas letak dlm peti sejuk, pastu coklat dlm tu y cair dan sejuk, perghhhhhhhh...

    2nd, suka apa saja jenis cadbury..kecuali bytes,xminat sgt..

    3rd, ferrero rocher(wpun nak ejanya susah), sgt sedap bila dia cair, xsuka bila dia keras

    ReplyDelete
  27. semua suka.
    eh baru prasan..dah lama gila ta nampak coklet picnic tuh kat 7e or kedai

    ReplyDelete
  28. boleh plak ko salah nynyi yer tadi??? huhu ;p

    ReplyDelete
  29. adoinahh . sweet gilee . jelous kite dii sini -.-

    ReplyDelete
  30. adoinahh . sweet gilee . jelous kite dii sini -.-

    ReplyDelete

Nuff n Klik Sini!