Encik Mimpi and The Tidur's Blog!

Welcome to blog aku. Aku seorang lelaki biasa yang minat bermain muzika dan suka menyampaikan perasaan atau pendapat melalui seni muzik aku sendiri. Aku suka menulis lagu dan melalak berseorangan ditemani gitar akustik buruk aku.Aku takde la hebat mana pon bergitar, tapi macho lah jugak. So kalau suka, dengar. Tak suka, senyap sudah. :-)

Tuesday, March 30, 2010

Korea da, Jepon laks loh!

encik mimpi kunci gitar lagu nazri jipun
Hello semua..
Aritu da melalak lagu korea..Kali ni nak lagu jepon pulak la..Ape lagi..Dgrkan la kalau berani..
Bukan senang nak dengar orang melayu yang berdarah melayu asli macho mcm en.mimpi ni menyanyikan lagu jeponn..macam biase aarr..kalau nyanyi lagu korea aritu ade pelat2 melayu sambal belacan sikit, kali ni pon same la..pasal pitching xyah tegur la, mcm biase ke laut cina selatan la pe lagi.. terpakse la dgr jugak.kate peminat setia en.mimpi..hehe..
make dgr kan la lagu yg bertajuk "Oraa"



Sekarang banyak da group korea masuk jepun nak cari pasaran kat sana. Ape pasal? Sebab duit la. Duit jepon ialah lebih kurang 4 kali ganda lagi besar dari duit korea. So kalau market kat Jepon kan best. Tapi kalau nak market kat jepun, kene la nyanyi lagu bahasa jepun. Antara group korea yg da masuk market n nyanyi lagu jepun ialah DBSK/TVXQ/Tohoshinki, Big Bang, FT Island ngan SS501. Eh, en mimpi ni pandai2 je. Dgr2 camtula, bukannye die hard fan sgt pon. kihkihkih.. Ape-ape pon, layan je la. Kalau suke dgr, kalau xsuke jgn dgr .

sebelum berundur diri, ayuh bergelak ketawa dgn rakan baik en mimpi, Nazri Jipun.

26 comments:

  1. huhu saya minat jepun
    awak komen di post ni ada contest
    http://goo.gl/0nCb
    taw2 huhu

    ReplyDelete
  2. wahh!!!
    fitukar jadi oraa....
    stylo la beb...
    mirae...

    ReplyDelete
  3. ahaha sampai kat en.mimpi, lagu terus jadi 'oraa' eh...haha

    ReplyDelete
  4. kihkih... en. mimpi ni memang aaa

    ReplyDelete
  5. wahaha...lagu mirai'e rupanya...

    ReplyDelete
  6. kalu jepun je mesti lagu mirae :p

    ReplyDelete
  7. hak3..lawak la en mimpi neyh... ;D
    tp best ;D

    ReplyDelete
  8. jipun rulez..ahaks..

    Jipun dari negeri Hong Kong..

    HakHakk..

    ReplyDelete
  9. horaa..ashimoto wo ni....
    adei...klaka la video tuh..

    ReplyDelete
  10. Salam dari kami…
    http://firestartingautomobil.blogspot.com

    Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu… Wow entry yang menarik

    Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

    Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…

    " Antara kau dan aku
    Blog ini sebagai pengantara
    Sebuah persahabatan....
    Terima kasih
    kembara ziarah maya”

    ReplyDelete
  11. eyt, lagu menyesal tu u yg nyanyi?..
    not bad ouh...=)

    ReplyDelete
  12. hahaha..nazri jipun..funny guy he is..
    gle ok!..haha

    ReplyDelete
  13. ekekek

    ingat ni si nazri ni hahaha

    ReplyDelete
  14. haha..tamoh FT Island..try dgr Jang Geun Suk!!!sure cair!

    ReplyDelete
  15. dulu pernah hafal betul lagu mirae ni tau :)
    err, hello?

    ReplyDelete
  16. lagu mirae best gak..jom try search engine terbaru smbil earn duit skit :)

    http://www.mieran87.co.cc/2010/03/mylookcom-mesin-pencari-terbaru.html

    ReplyDelete
  17. hahaha...suke gile dgn incek nazri tuh. suara die sedap jugak ba..hahaha

    ReplyDelete
  18. layan lagu jepun ye..mmg best..try la lagu2 dari YUI ke..mantap juga..hehe :D

    ReplyDelete
  19. hahaha lawak laa.. xsangka lak dia dapat.. tapi sora dia memang sedap.. tapi yang lawak tu jipun dari negeri hongkong.. haha.. tak tahan..

    en mimpi nyanti pon sedap jugak.. sambil dengar en mimpi nyanyi, sy pun nyanyi sama.. hehe

    i'm addicted to j-pop dan k-pop.. hehe.. agak die hard fan laa..^^

    ReplyDelete
  20. wahahaha.. tak tahan gelak seyh. pagi2 buta lak ni. tapi takpa. nazri jipun memang best~

    ReplyDelete

Nuff n Klik Sini!