Encik Mimpi and The Tidur's Blog!

Welcome to blog aku. Aku seorang lelaki biasa yang minat bermain muzika dan suka menyampaikan perasaan atau pendapat melalui seni muzik aku sendiri. Aku suka menulis lagu dan melalak berseorangan ditemani gitar akustik buruk aku.Aku takde la hebat mana pon bergitar, tapi macho lah jugak. So kalau suka, dengar. Tak suka, senyap sudah. :-)

Thursday, November 24, 2011

You're Amazing, Just The Way You Are

Amboiiyyy tajukk.... Bajet menarik lettewww... Assalamualaikum semua.. Macam da lama wa tak update blog wa ni. Rasa dah bersawang, berhabuk, bersarang, bersarang-hae dan berdaki gile da blog ni. Sorry guys sebab keep you guys waiting ( perghhh bajet ade orang waiting je bro ni !!) . Bukan apa, minggu lepas wa agak busy sikit dengan kerja-kerja sekolah aka homework yang agak menyusahkan hidup ni. Eh homework ke schoolwork ?

Kerja rumah : Homework
Kerja sekolah : Schoolwork

hmmm.... Mane satu ni...

Apa-apahal wa nak bagitau wa pon manusia biasa juga yang tak lepas dari musibah dan mahabah. Last week punye selesema macam da ok tapi batuk-batuk pulak minggu ni. Sakit tekak pon tak baik lagi. Camana wa nak nyanyi untuk korang. Wa da minum air masak banyak-banyak da.. Tapi still tak ok lagi. Takpelah, mungkin ada hikmah semua ni. Da la kat sini sejuk gila, maklumlah, sekarang da nak masuk musim winter da. Kalau nak berak kat jamban duduk tu aduhhh memang memerlukan ketabahan dan kekuatan iman yang tinggi lah. Sebab kalau duduk je kat jamban tu kesejukannya terus menyerap masuk secara halus direct terus ke seluruh tubuh dan menyebabkan punggung menjadi keras, kebas dan kebal. Dan bebal. Aduii..

Sebenarnya wa kalau tak sihat badan macam ni, wa memang malas nak main gitar, menyanyi dan menulis blog. Sebab bilik sejuk sangat, rasa macam malas gila nak buat semua benda, melainkan makan dan garu peha. Tapi sebab ramai da pressure wa tanya oii bro bile nak update, wa pon tertekan arr.. Kena la update sket. Nasib baik la wa ade mood sikit arini nak tulis entry baru ni.


.........................................................................





Aduh. Aku gay ke..

Weh lelaki. Cuba tengok gambar kat atas ni. Korang rasa korang tergolong dalam golongan yang mana? Wa tak rasa wa gay. Sebab wa cool gile beb. Apesal gambar ni macam sengaja nak cari pasal. Sakit mata wa tengok nih. Terpaksa wa edit sket.

Baru puas hati aku.




Pointnye bukan nak puji diri sendiri ke apa. Jangan salah anggap. Wa cuma nak ingatkan korang semua dan diri wa sendiri. Sebenarnya kita semua sama. Kita semua "amazing". Allah da ciptakan kita dengan kelebihan serta keistimewaan kita tersendiri. Semua orang ada sangat cantik, dan lebih cantik lagi kalau cantik tu datang dari dalaman kita. Jadi wa memang bingit arr kalau orang cakap diri sendiri tak cantik la, tak hemsem la, tak sempurna la. Semua tu tak betul, sebab Allah ciptakan kita sebaik-baik kejadian. Kita semua special, tak perlu kita berkata buruk tentang diri kita sendiri sedangkan itu pemberian serta amanah dari Yang Maha Pencipta. Bila kita sedar bahawa kita semua adalah suatu ciptaan yang cantik dan indah, maka kita akan lebih yakin dan lebih hargai kehidupan yang dipinjamkan kepada kita ni. Kita akan rasa lebih bersyukur, so takde la plastic surgery sana sini. Hadoiy. Tak baik tau ubah-ubah ciptaan Allah ni. Kan haram hukumnya. So apa kesimpulannya ? We are amazing just the way we are. :)


Ustazah Pilihan : Setiap orang ada kekurangan namun ada kelebihan serta keistimewaan sendiri. Terpulang pada indivdu itu tersendiri untuk menggunakannya dengan cara yang baik atau sebaliknya. Juga terpulang pada individu itu sendiri untuk menghargai keistimewaan itu dengan cara yang mana. Bersyukurlah dengan apa yang Allah kurniakan pada kita. Ewah ewah..

61 comments:

  1. when u see your face~ don't you think your too perasan !!! En.Mimpi tak nak tunjuk muka betul ke baru r macho n cool hee~ XD

    ReplyDelete
  2. Nyanyi dalam english lagik better dripada pergi google translate tuh.

    ok part ending tuh memang gelak guling-guling ah. Nice one la EM. Pasnih bolehla nyanyi banyak lagi lagu english kan. Practice makes perfect.

    Sehari tak dengar suara EM tak sah esp lagu selamat malam cinta tuh. Ohhhh. Jatuh hati dengan lagu tuh. Keep it up!!

    ReplyDelete
  3. bak kata adi fashla, ada ubat ruam tak ? alergik dengan orang yang puji diri sendiri XD ending iiiinnngggg tu part peberet r..hahahaha XD

    ReplyDelete
  4. Wah..nyanyi lagu english..siapa kata Encik Mimpi tak boleh kan.. Best sangat lagu ni..

    FYI, ramai je yang menanti Encik Mimpi update blog ni.. Apapun, Get Well Soon :)

    ReplyDelete
  5. sedihnya kalu dapt bf camni. LOL
    btw, enchek mimpi duk luar ngara kt mna eh?

    ReplyDelete
  6. yeh yehh akhirnya EM update jugakk :)

    ReplyDelete
  7. sore serak2 tu pown mau nyanyi lagi kerw? terbaik~ haha

    ReplyDelete
  8. trgelak sy sorng2 bla tgk lyrik EM ni.hhaha..

    ReplyDelete
  9. great lah en.mimpi ne...
    dah berhari tgu en mimpi...

    akhirnye update gak....

    ReplyDelete
  10. haha lgu puji diri sendiri , mcm-2 lah hang nie ENCIK MIMPI ..

    ReplyDelete
  11. i admire ur voice!!!

    ReplyDelete
  12. cOnfident level yg sgt mengkOnfidenkan~..hahahaha
    xpe....truskn~

    ReplyDelete
  13. td ngah bad mood...dengar jer suara en.mimpi teros jdk eppy....thanks ya cn.mimpi...ur voice make me happy....

    ReplyDelete
  14. encik mimpi suka puji diri sendiri!:) btw..kalau kita tak puji diri sendiri sapa lagi nak puji yeeek? hik3

    ReplyDelete
  15. klas yu olls.. jeles kak mariah..

    ReplyDelete
  16. kpah dah dengar lagu kamu kat gomoFM...lagu yg putus di twitter tu...heee...

    ReplyDelete
  17. huaa... virus encik mimpi dah mrebak ke mesia.. aaa...chum! ngee... really, u r amazing juz de way u r inche mimpi..... =)

    ReplyDelete
  18. ENCIK MIMPI TERBAEK!:)
    i love the way you are

    ReplyDelete
  19. teheee . penghabisan tuh xtahan . (^___^)

    ReplyDelete
  20. EN.MIMPI... nani baru follow encik... nani ske la suare encik.. dan sangat2 lawak lagu itu bile da di translate

    ReplyDelete
  21. suke bace tulisan encik mimpi untuk lagu nie... buat kite lebih menghargai kurniaan yg Allah dah kurniakan kpda kite...:-)

    ReplyDelete
  22. Comel~

    P/S : Sila mkn ubat ye Encik Mimpi~ (^_^)

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. sedap lhaa suara ! alang-2 tersinggah sini , usha jap video uh !, lawak lhaa ,, pandai er, mne dpat idea nak wat cm ni ? , follow balik ye encik mimpi !! , waiting 4 you !!

    ReplyDelete
  25. selamat makan obat yer....nanti suara lagik lemak merdu tau

    ReplyDelete
  26. Salam..
    Hye En. Mimpi.. Sye terpanggil untuk meninggalkan komen untuk entry En. Mimpi kali ini..
    Apekah pendapat En. Mimpi ttg kata orang, "Lelaki suara sedap ni kebanyakannya tak handsome.." ngeh2~
    Pape pun, I LIKE U!! =)

    ReplyDelete
  27. kobis punya lawak. harini aku terhantuk kat mana2 sbb terlayan lagu kau.

    ReplyDelete
  28. Kobis punya lawak?Pun bunyi lawak!Encik Mimpi terbaiklah!

    ReplyDelete
  29. hahah lu sengal lah bro! even ada part geli2 sikit but still ada message berguna. wa teringin nak jumpa lu bro, face to face haha. ada bran bro? hahah -aku bukan tomboy-

    ReplyDelete
  30. EM..cover lagu Hijau Daun, Suara Ku Berharap pls? :)

    ReplyDelete
  31. bru jumpa psl encik mmpi. nice blog! trus follow. hehe... ;D

    ReplyDelete
  32. hehehe.. mmg terbaek la sore en. mimpi ni.. smpai dah termimpi2.. :P

    ReplyDelete
  33. pergh angkat bakul sendiri tuh , haha . tak boleh blah .
    eh asal ada key yang larik .

    ReplyDelete
  34. visit my blog. i write about you dude~

    ReplyDelete
  35. hahahah boleh pon nyanyi lagu inggeris..cool beb

    ReplyDelete
  36. bez..gud luck em..

    tumpang promote ckit..
    http://gadis-mystery.blogspot.com/
    sesipe sudi visit..thanx yew..

    ReplyDelete
  37. Follow My Blog Plz....mySketch-abdulhakeem.blogspot.com.

    ReplyDelete
  38. Waaaa . . . Encik Mimpi ngan Bruno Mars x jauh beza la . . . Mungkin Encik Mimpi lebih hebat dari Bruno Mars kot . . . ( cam x iklas je ) . Encik Mimpi Amzing . . . Kite Semua 'Amazing' .

    ReplyDelete
  39. encik mimpi ... sye teringin nk tngk mke encik mimpi tunjuk la muke encik mimpi and bgi la thu nme sebenar encik mimpi .. sye teringin nk tngk mke encik mimpi and thu nme encik mimpi .... :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Kalau suara dia sedap maknanya muka dia mesti hensem percaya lah kata saya ni ... sebab saya pernah tengok muka dia sebelum ni

      Delete
    2. EM hensemlah!!! <3

      Delete
  40. da lgi satu sye teringin nk thu umo encik mimpi .. harap encik mimpi memberikan respon ... :) ..

    ReplyDelete
  41. angkat bakul sndiri nmpknye...
    ish3 takbur

    ReplyDelete
  42. haha..prasan..tp bes ape..jd laki mmg kne prasan,bru jd btol...haha

    ReplyDelete
  43. encik mimpi..teruskan persembunyian wajah anda,,dats make u spesel than others..hehehe
    http://www.youtube.com/watch?v=QRCEfMdzjiI
    ^____^

    ReplyDelete
  44. Harap2 suatu hari nanti dapat lah bertemu dengan EM ni. wahaahaa ..berangan je lah aku ni ,aduii

    ReplyDelete
  45. drama tv3 tu mgkin akan membuat EM lebih terekspos'..tahniah EM...

    ReplyDelete
  46. Asalam-o-Alykum, My name is Qasim, from last 26+ years Allah and Muhammad s.a.w keep coming into my dreams, over 460+ times Allah comes in my dreams and 250+ times Mohammad s.a.w comes in my dreams, Muhammad s.a.w is the last Messenger of Allah and I am the Ummati of Muhammad s.a.w, My dreams about to Major Signs of Qiyamah, Gog Magog, Esa a.s, and End of Time. I have shared many dreams on my fb page Allah and Muhammad pbuh in my Dreams and my blog Allah and Muhammad saww in my Dreams

    ReplyDelete

Nuff n Klik Sini!