Encik Mimpi and The Tidur's Blog!

Welcome to blog aku. Aku seorang lelaki biasa yang minat bermain muzika dan suka menyampaikan perasaan atau pendapat melalui seni muzik aku sendiri. Aku suka menulis lagu dan melalak berseorangan ditemani gitar akustik buruk aku.Aku takde la hebat mana pon bergitar, tapi macho lah jugak. So kalau suka, dengar. Tak suka, senyap sudah. :-)

Monday, November 7, 2011

Love Sentences......

Assalamualaikum..

Update ringkas , cheong sam berita penting.

Minggu ni adalah merupakan minggu yang sangat bermakna bagi Encik Mimpi.Salah satunya adalah sebab kita baru je menyambut Hari Raya Aidiladha pada 6 November yang lepas. Ingat ye, 6 November. Bukan tu je, pada tarikh tersebut pun ada something yang berlaku yang membuatkan Encik Mimpi sangat happy the whole day. Amboi speaking, mentang-mentang da pandai guna Goolate. Tapi, memang sangat happy, Alhamdulillah! Sedikit sebanyak menghilangkan perkara-perkara sedih yang kadang-kadang datang menyerang jiwa ni.

Harini Encik Mimpi rasa nak nyanyi lagu ni. Tiba-tiba suka sangat dengan lagu ni. Sebelum ni tak pernah pon nyanyi lagu ni, baru je semalam cuba-cuba nak nyanyi. And da lama Encik Mimpi taknyanyi lagu dengan serius. Asek maen-maen je menyanyi, kali nak serius sikit. Harap suka . :)




Ustazah Pilihan : (Tak dijemput kali ini. Jaga anak je lah kat rumah.)

57 comments:

  1. saye dengan bangga bgtau kt ko....aq jeles nan ko~~~~~heheehhehe

    ReplyDelete
  2. Nyanyian Encik Mimpi kali ini memang kedengaran serius. Good :)

    ReplyDelete
  3. wahh.....awesome ! :)

    ReplyDelete
  4. Lme xkomen kt belog.. Asik komen tmpt len je.. My feveret song n cte ni~ Wuhuu.. Cte sedih..(^_^)

    ReplyDelete
  5. waaahhh..Encik Mimpi kita dapat buah hati ke ? wakakakak..tahniah untuk anda yeee...lagu serius uuu... XD

    ReplyDelete
  6. syahdu...tahniah untuk kamu yer

    ReplyDelete
  7. suara awk sgt bes.....
    really love your voice..
    keep it up k...=)

    ReplyDelete
  8. So the very unplugged gitu. Loving it!

    ReplyDelete
  9. lena la tido sy mlm nih..love u voice.

    ReplyDelete
  10. encik mimpi poyo..kii3
    best2!!
    n congratulations! :)

    ReplyDelete
  11. Wah..6 November yea..Salam Aidil adha dan tahniah En Mimpi :)

    ReplyDelete
  12. salam..encik mimpi...
    ermmm...awok rasa cam laen cket bila kamu nyanyi lagu nie berbanding ngan lagu2 yg kamu nyanyi dulu2...

    awok rasa kali nie memang cam sepenuh jiwa kamu nyanyi lagu nie..penuh penghayatan...
    penuh "tujuan" dan "orang yang dituju"...
    hehe...

    keep it up..
    ^.^ -ibtisamah-

    ReplyDelete
  13. "bapaklah puji diri sendiri." haha. :D

    niceeeee~

    ReplyDelete
  14. wah sangat serius ye suara encik mimpi kali ni. haha anyway tetap best mcm biase :)

    ReplyDelete
  15. super awesome suara encik mimpi ;) like banyak2 kali =p

    ReplyDelete
  16. uurrgghh...terjatuh cinta ngan suara encik mimpi!!sampai termimpi-mimpi ouh..cewaah..haha
    encik mimpi,awak sangat best!keep it up!2 thumbs up!
    *dengan muka serius*

    ReplyDelete
  17. best...pasni lagu penghujung cinta pleaseeee....

    ReplyDelete
  18. ak nk request lagu saat terakhir la cmnie..huhu

    ReplyDelete
  19. nape tk buat album?

    ReplyDelete
  20. sayu je hamba dengar...tapi suara En.Mimpi sesuai sgt lagu macam ni..seyes!

    ReplyDelete
  21. sedapnya suara.....best kan ada kepandaian bermuzika....

    ReplyDelete
  22. nice voice.. love it.. keep it up.. ;)

    ReplyDelete
  23. pergh!!!!!!!!!! lu mmg terok! sampai aty kn..smpai aty cairkn aty wa dgn suare lu..isk! hahahha!

    ReplyDelete
  24. ok aku suka lagu ni. seb baik ko tak rosakkan lagu ni macam lagu price tag hari tu.. haha!

    ReplyDelete
  25. wowww !! meremang bulu tengkuk dgr awk nyanyi.. mmg best lh ! tabik spring !! (:

    ReplyDelete
  26. begitu serius encik mimpi nyanyi..betul2 menghayati nie...ada makna yang tersirat di sebalik yang tersurat.. ^.^ -ibtisamah-

    ReplyDelete
  27. LAGU ENCIK MIMPI MAINKAN NI..NAMPAK SAYU JEW....UMMMMMMM!!..:(

    ReplyDelete
  28. bestnye... ramai ler yg jatuh cinta dgn mu gini... hehe.. tahniah.. =)

    ReplyDelete
  29. suke la.....bestnyerrr...jelez r ....:))...

    ReplyDelete
  30. sang pemerhati :: en mimpi bukan dh kawen ke ? nk ad buah ahti buadd ape

    ReplyDelete
  31. waa~ sgt best.. gila syiokk arhh. suara en.mimpi sesuai kot utk lgu2 cenggini. suke suke <3 :)

    ReplyDelete
  32. this is best bro ! \m/ teruskan usaha encik mimpi. smua nak request, saya pun nak jugak! lepas ni nyanyi lagu aizat - pergi boleh? xD

    ReplyDelete
  33. ehem lame x dtg sini...
    kali ni mmg best! ^__^y

    ReplyDelete
  34. First time tgk blogni..best la suara awk..saya suka...

    ReplyDelete
  35. aya post somthing untuk en.mimpi :) silakan lihat http://bicarapapankekunci.blogspot.com/2011/11/ayat-ayat-cinta-acousticed-by-encik_21.html

    ReplyDelete
  36. best2..
    kn ke lg sdp n bgus kalu series
    chaiyok, encik mimpi!

    ReplyDelete
  37. TOLONG NYANYI DEPAN SAYE (!) Haha BESTT GILERR BRO :D

    ReplyDelete
  38. TOLONG NYANYI DEPAN SAYE (!) Haha BESTT GILERR BRO :D

    ReplyDelete
  39. best la..
    dah bthun cri chords lagu nie..
    bagy leyh ..heheh
    btw keep up ur good works encik mimpi..

    ReplyDelete
  40. Encik Mimpi, show me your face pls? haha ;)

    ReplyDelete
  41. Salam,encik mimpi..rindu2kanlah lirik sgt myentuh jiwa saya.saya terkenang arwah adik yg mengidap kanser.saya punya satu hajat,bolekah encik mimpi ciptakan melodi tuk kisah hidupnya,kerana asalnya saya ingin menggarap novel mengenai kisah hidupnya sbgai mahasiswa,kemudian menderita sakit,cintanya juga x direstui..boleh x encik mimpi..saya x berniat ape,hanya skdar ingin mengingayi arwah adik lelaki saya..alfatihah..beliau kembali pada 5nov 2011,sehari sblm aidiladha,waktu umat islam wukuf di arafah..

    ReplyDelete
  42. Asalam-o-Alykum, My name is Qasim, from last 26+ years Allah and Muhammad s.a.w keep coming into my dreams, over 460+ times Allah comes in my dreams and 250+ times Mohammad s.a.w comes in my dreams, Muhammad s.a.w is the last Messenger of Allah and I am the Ummati of Muhammad s.a.w, My dreams about to Major Signs of Qiyamah, Gog Magog, Esa a.s, and End of Time. I have shared many dreams on my fb page Allah and Muhammad pbuh in my Dreams and my blog Allah and Muhammad saww in my Dreams

    ReplyDelete

Nuff n Klik Sini!