Encik Mimpi and The Tidur's Blog!

Welcome to blog aku. Aku seorang lelaki biasa yang minat bermain muzika dan suka menyampaikan perasaan atau pendapat melalui seni muzik aku sendiri. Aku suka menulis lagu dan melalak berseorangan ditemani gitar akustik buruk aku.Aku takde la hebat mana pon bergitar, tapi macho lah jugak. So kalau suka, dengar. Tak suka, senyap sudah. :-)

Monday, November 14, 2011

Goolate : Wish You Were Here (Mahu Anda Di Sini) by Avril Lavigne

Assalamualaikum semua.

Maaf sebab lambat plak update minggu ni, sebab bizy gile babas kot minggu ni. Minggu lepas badan wa macam tak berapa nak sehat sangat, sakit tekak, selesema sikit (comel gila perkataan "selesema"), rasa macam nak demam pon ada. Naseb baik minggu ni da ok sikit rasa badan ni, cuma hingus cair masih kaw-kaw menari-nari kat lubang hidong wa, pastu bila nak tidur nanti mula la tu nak mengeras bagai pastu buat susah nak tidur sebab hidong tersumbat. Terpaksa korek-korek tahi hidung keras tersebut dan hasil galian lazimnya dicalitkan di bawah katil, sebab malas nak bangun dari katil. Itulah resepi kejayaan daripada guwa.

Tak lupa juga wa nak cakap thank you a lot of the ring kat semua yang wish kat wa cepat sembuh dan sebagainya. You all memang best dan supporting! <---- Bajet gile wehh ayat ko!! Konon-konon macam mamat-cool-dan-hemsem-yang-bajet-peramah-so-called-mr-nice-guy, ptuiii arr.

Hari Sabtu aritu wa pergi tournament futsal kat bandar, letih gak laa sebab perjalanan pergi je dalam lebih kurang 3 jam, pastu tambah singgah-singgah kat RnR lagi berak sepam dua dah ambek masa da, lagi-lagi kalau sebelum tu minum teh pekat. Pedih jugak lubang keramat kita tu masa tengah berak, sebab hasil perusahaan tu macam likat gila . So, lebih kurang 4 jam jugak la nak sampai sana. Ramai gak tanya menang ke tak maen futsal tu. Takde rezeki laa, wa punya team dapat masuk sampai semi-final je. Kalah 1-0 ngan team dari university lain.

..................................................................................................................................

Goolate? Apa itu Goolate? Ada yang mungkin dah tau, dan mungkin juga ada yang tak tahu menahu, apa itu Goolate. Ia bukan jenama ubat gigi, ia adalah sejenis kemudahan alam maya yang sering kita gunakan di dalam dunia internet ini. Tak lain dan tak bukan, Goolate itu ialah singkatan bagi Google Translate. Sebab wa malas nak taip Google Translate banyak-banyak kali, so wa singkatkan dengan nama Goolate. Lagi pon senang kita nak sebut, tak perlu terbelit lidah sana sini.

Lepas wa buat Goolate untuk lagu Price Tag nyanyian asal Jessi J tu, ramai yang bagi respon positif, dan ramai yang request untuk wa buat Goolate lagu-lagu English yang lain. Ada jugak suruh wa Goolate lagu Jepun, Korea, Chinese, Pahang, Iban dan sebagainya. Sampai wa pun dah tak tahu nak Goolate-kan lagu yang mana. Memang pening nak decide buat lagu apa, wa sikit lagi je nak buat solat istikharah supaya wa boleh tetapkan hati. Tapi sebab ramai yang request lagu Wish You Were Here (nyanyian Avril Cologne), pastu kene pulak wa lately memang tengah suka dengar lagu ni, so wa buat keputusan untuk Goolate lagu ni je.

Untuk pengetahun korang, wa memang amek sejibik-sejibik apa yang Google Translate terjemahkan untuk wa. Kalau dalam lirik tu ada perkataan "Beatles", memang "Siti Nurhaliza" lah yang akan keluar kat mulut wa. So kepada siapa-siapa di luar sana yang tak nak kalah dan nak betulkan grammar/granpa/vocab wa, rasanya tak perlu kot. I appreciate it but it's actually unnecessary because i do this goolate things hanyalah just for fun. Perghhhh speaking lah bro kita ni...

So sedap tak sedap sorry la, wa hanya suka-suka buat benda-benda mengarut macam ni. Kepada yang suka, pap pap! Tengkiyu sebab menyokong! Teeheee.... <-- comel tak gelak camni.



Lirik Asal

Wish You Were Here - Avril Lavigne

I can be tough
I can be strong
But with you, it's not like that at all

There's a girl
who gives a shit
behind this wall
You've just walked through it

And I remember all those crazy things you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here.
All those crazy things we did
Didn't think about it, just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

Damn , damn , damn ,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here.
Damn, damn, damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.

I love the way you are
It's who I am, don't have to try hard
We always say, say like it is
And the truth is that I really miss

All those crazy things you said
You left them running through my head
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here.
All those crazy things we did
Didn't think about it, just went with it
You're always there, you're everywhere
But right now I wish you were here

[Chorus:]
Damn, Damn, Damn,
What I'd do to have you
here, here, here
I wish you were here.
Damn, Damn, Damn
What I'd do to have you
near, near, near
I wish you were here.

No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go

(let go let go let go let go)

No, I don't wanna let go
I just wanna let you know
That I never wanna let go

(let go let go let go let go let go let go let go)

Lirik Goolate

Mahu Anda Di Sini - Encik Mimpi

Saya boleh menjadi sukar
Saya boleh menjadi kuat
Tetapi dengan anda, ia tidak seperti itu sama sekali

Ada seorang gadis
yang memberikan najis
di belakang dinding ini
Anda baru sahaja berjalan melaluinya

Dan saya masih ingat semua perkara-perkara gila anda berkata
Anda meninggalkan mereka berjalan melalui kepala saya
Anda sentiasa di sana, anda di mana-mana
Tetapi sekarang saya ingin anda di sini.
Semua perkara-perkara gila yang kita lakukan
Tidak fikir tentang hal itu, hanya pergi bersama
Anda sentiasa di sana, anda di mana-mana
Tetapi sekarang saya ingin anda di sini

Sialan, sialan, sialan,
Apa yang saya lakukan untuk anda
di sini, di sini, di sini
Saya ingin anda di sini.
Sialan, sialan, sialan
Apa yang saya lakukan untuk anda
dekat, dekat, dekat
Saya ingin anda di sini.

Saya suka cara kamu
Siapa saya, tidak perlu berusaha keras
Kita selalu berkata, mengatakan seperti
Dan yang benar adalah bahawa saya benar-benar ketinggalan

Semua perkara-perkara gila anda berkata
Anda meninggalkan mereka berjalan melalui kepala saya
Anda sentiasa di sana, anda di mana-mana
Tetapi sekarang saya ingin anda di sini.
Semua perkara-perkara gila yang kita lakukan
Tidak fikir tentang hal itu, hanya pergi bersama
Anda sentiasa di sana, anda di mana-mana
Tetapi sekarang saya ingin anda di sini

[Chorus:]
Sialan, silan, sialan
Apa yang saya lakukan untuk anda
di sini, di sini, di sini
Saya ingin anda di sini.
Sialan, sialan, sialan
Apa yang saya lakukan untuk anda
dekat, dekat, dekat
Saya ingin anda di sini.

Tidak, saya tidak mahu melepaskan
Saya hanya mahu untuk membiarkan anda tahu
Bahawa saya tidak pernah mahu melepaskan

(melepaskan melepaskan melepaskan melepaskan)

Tidak, saya tidak mahu melepaskan
Saya hanya mahu untuk membiarkan anda tahu
Bahawa saya tidak pernah mahu melepaskan

(melepaskan melepaskan melepaskan melepaskan melepaskan melepaskan melepaskan)

P/s: Tak suka part "sialan" tu, macam kasar la bunyi dia. I kan mulia orangnya, tapi da Goolate cakap camtu, ikut je la.. (T_T)

62 comments:

  1. Kelakar dan comel translation lagu ni =)

    ReplyDelete
  2. hukhukhukk...mama dgr pun jadikletih jer...kamu yang nyanyi mesti lagik letih kan...cemacema lagi ....adusss...anyway memang kelako..

    ReplyDelete
  3. bhahahahahahaah !!! saya dan adik laki saya bagi thumbs up, tapi lagu price tag lagi lawak rasanya \(^_^)/ kitorang harap banyak lagi lagu Goolate yew~

    ReplyDelete
  4. part sialan2 kene cepatkan. ta suke la dengar -_- tapi suara encik mimpi best :)

    ReplyDelete
  5. hahaahahah...funny gile la adeh!!!..

    ReplyDelete
  6. miahahahahaha! kejar lirik.... lagu lain pulak (over)

    ReplyDelete
  7. serius comel sangat translation nye +_____+"

    ReplyDelete
  8. nak tgk muke encik mimpi! publishkan la

    ReplyDelete
  9. haha! pndai buat song yg leh make people smile... i like u encik mimpi...

    ReplyDelete
  10. sempooooot mak dgr...ahakzz!

    ReplyDelete
  11. hehe yg part sialan tuh best gile ~

    ReplyDelete
  12. membebel last skali tu ler yg paling tak tahan..ahahha....!

    ReplyDelete
  13. abis rosak lagu fevret aku, damn,damn,damn, heh.

    ReplyDelete
  14. ape ke comel nye dia ni..hahahaha! agak ngok ngek laa.......huhuhuu! sorry..but i like it..nk speaking kn..haha

    ReplyDelete
  15. lu buat gua sengeh tak hengat sensorang smbil terbelahak batok.

    ReplyDelete
  16. Hahaha..one of my favourite song..huhu..lucu sungguh setelah di goolatekan oleh awak..hehehe :)

    ReplyDelete
  17. hahaha ini sangat unik~ best best :)

    ReplyDelete
  18. haha,kelakar gler..thumbs up la en mimpi >.<
    request lgu berdua brsama leh x? :)

    ReplyDelete
  19. kelakar...Mcdreamy make me lough..a lot..keep it up..:-)

    ReplyDelete
  20. Nasib la dlm dunia nie masih ada lg
    insan mcm en mimpi nie.. haha keep it up en mimpi

    i love u.

    ReplyDelete
  21. suka part akhir tu haha tebaek !!! kenapa rasa suara en.mimpi lepas demam makin best je xD

    ReplyDelete
  22. terbaik la bro...awok ternganga2 dengor Goolate mike tu...haha~ =p

    ReplyDelete
  23. best gila ^^ hehe *ayat tak sopan la pulak* , .

    ReplyDelete
  24. hak3x tolong la encik mimpi jangan buatkan usus kiwi saket sbb overdose gelak =))

    ReplyDelete
  25. Bila baca lirik 'sialan' tu macam kasar tapi bila Encik Mimpi nyanyi 'sialan' tu macam lembut aje bunyinya. Hehe.

    ReplyDelete
  26. hahaha nice. ada je idea2 pelik encik mimpi ni kan xD

    ReplyDelete
  27. haha , nice ! gelak terguling2 nengok mende neh :D

    ReplyDelete
  28. hahaha...perkembangan terbaru agi!!hehe...iman pun suke lagu nie....tgh crik kord gitar lagi..hehhe....teruskan!!!

    ReplyDelete
  29. hahahaha.....gelak sakan!!ada aje mase nk buat lagu aneh cm ni...hahhaa

    ReplyDelete
  30. very creative... my fav. blog ever..!! :)) KAMO SANGAT CUTE..!!!!!

    ReplyDelete
  31. 'I kan mulia orangnya'... xbole blah la encik mimpi nih.. :)

    ReplyDelete
  32. suke ssgt dengar sore encik mimpi...teruskan usaha untuk.......urmmmmmmm....peace.....

    ReplyDelete
  33. "saya ingin anda di sini" HAHAHAHHAH nice bro

    ReplyDelete
  34. hahaaaa... mcm susah aje nk nyanyi lgu nie... saya mahu anda disini...

    ReplyDelete
  35. alahai mr.mimpi mnybbkn weeknds blk dr ostel buke blog dier nihh..hukhukhuk..ilmu pe yg dguna nihhh...

    ReplyDelete
  36. sengal la encik mimpi ni... sempat membebel.. hahaha.. ok, dah bye.. haha

    ReplyDelete
  37. adoiy , scroll lagi , haha , sengal :P

    ReplyDelete
  38. ENCIK MIMPI... yg ni memang ta tahan la... ske ucapan last tuh! =)

    ReplyDelete
  39. Suka sorang-sorang. Awesome lah encik mimpi :)

    ReplyDelete
  40. rindu ler. lu je ta rindu guwa :)

    ReplyDelete
  41. wei,letak la gambar ko.,.aq nk tngok muke ko laa.,.,mane tau ko member aq mase kecik dulu.,.,hehehe.,.^___^

    ReplyDelete
  42. Translate trus BI ke BM... HEHEHE KELAKAR...

    ReplyDelete
  43. Haha klaka nye.haah la x brpe suke part `sialn' tu. teehehe..

    ReplyDelete
  44. haha!!!lucu lh encik mimpi ni..
    siap korek2 tahi hidung.then dicalitkan di bawah katil.
    lagu tu pun lucu..BTW GOOD..^_^.I LOVE IT!! <3<3<3<3<3

    ReplyDelete
  45. Hahahaha..rindu sebab tu sanggup tengok balik blog2 EM yg lama..Mesti 1st time try nyanyi lidah EM terbelit2 kan?Hahahah..tomel tomel

    ReplyDelete
  46. Kalau saya korek hidung, abg saya mesti membebel. Selekeh la hapa la. But im still do it :D

    ReplyDelete
  47. Asalam-o-Alykum, My name is Qasim, from last 26+ years Allah and Muhammad s.a.w keep coming into my dreams, over 460+ times Allah comes in my dreams and 250+ times Mohammad s.a.w comes in my dreams, Muhammad s.a.w is the last Messenger of Allah and I am the Ummati of Muhammad s.a.w, My dreams about to Major Signs of Qiyamah, Gog Magog, Esa a.s, and End of Time. I have shared many dreams on my fb page Allah and Muhammad pbuh in my Dreams and my blog Allah and Muhammad saww in my Dreams

    ReplyDelete

Nuff n Klik Sini!