Encik Mimpi and The Tidur's Blog!

Welcome to blog aku. Aku seorang lelaki biasa yang minat bermain muzika dan suka menyampaikan perasaan atau pendapat melalui seni muzik aku sendiri. Aku suka menulis lagu dan melalak berseorangan ditemani gitar akustik buruk aku.Aku takde la hebat mana pon bergitar, tapi macho lah jugak. So kalau suka, dengar. Tak suka, senyap sudah. :-)

Wednesday, October 5, 2011

Lagu Annoying Sangat Ni...

Assalamualaikum dan salam sejahtera. Hai , ini Encik Mimpi. Memang cari pasal la kalau tak kenal. Femes gila beb. View kat youtube pon da sampai 12 viewers sehari. Jangan jeles. NyumNyum...

Alhamdulillah, En Mimpi telah selamat sampei kat tempat study En Mimpi ni awal tengahari semalam. Sampei? Setelah sebulan setengah cuti musim panas di Malaysia. Alhamdulillah segalanye selamat, cuma semalam kat airport kene tahan dengan kastam sini sebab disyaki membawa masuk daun2 yg boleh mengkhayalkan dan disyaki daun-daun tersebut adalah ganja ataupon marijuana. Halloooowww.... Memang la daun-daun I ade bawak, dan memang lah boleh mengkhayalkan. Tapi ini daun kari, daun pandan dan daun limau purut untuk I masak kat sini, kalau dah masuk dalam masakan tak ke mengkhayalkan. Hammboiy.. Suka-suka je nak tahan-tahan I. Bukan ganja atau marijuana hokayyyhh.. Tak kuasa Mak nak layan pegawai-pegawai kastam tu. Da la kene tahan kat bilik kebal, pastu kene soal siasat pulak. Cita-cita nak jadi polis la tuh, tapi dapat jadi pegawai kastam je. Haha jangan marah tuan, gurau je. Nasib baik lepas je lepas tu and takde kene masuk lokap ke ape. Alhamdulillah.

Sepanjang kat dalam kapal terbang Air Asia yang takde hiburan tu, En Mimpi yang kebosanan hanya mampu dengar lagu dari Ipod En Mimpi ni je. Selama 8jam di dalam , Ipod je la peneman setia di samping kadang-kadang menggaru peha. Dalam ipod ni, ada satu lagu yang femes gak la kat Msia skang.. Boleh kata selalu jugak la kuar radio. Sebab tu la En Mimpi masukkan dalam iPod ni sebab boleh laa dengar-dengar dalam flight tu.

Lagu bertajuk "Lelaki Seperti Aku", nyanyian Aziz Satar. Ala, yang berlakon dengan P.Ramlee dulu-dulu tu. Sekarang dengar cerita, da dapat pangkat Datuk dah. Mungkin cucu da banyak da sekarang... Tapi suara dia dalam lagu ni still dengar macam muda-muda gitu. Still bertenaga dan kita tak expect pon yang nyanyi lagu ni Aziz Satar. Tahniah diucapkan kepada Aziz Satar, vokal yang mantap, orang melayu kata, "tak lekang dek usia".

Tapi lirik untuk lagu "Lelaki Seperti Aku" ni macam poyo jugak ar. Macam lelaki yang perasan bagus. Perasan gila. En Mimpi seumur hidup tak pernah perasan macam tu. Tapi orang selalu ar cakap En Mimpi ni cute, hemsem, macho, sopan, menhormati orang tua, menggiurkan dan sebagainya. Nak buat camana, orang da cakap camtu terima je la. Tapi segala puji bagi Allah la tapi. Hee..

So sebab nak bagi lagu "Lelaki Seperti Aku" ni kurang sikit sifat-sifat poyo dan "perasan" itu, Encik Mimpi nyanyikan lagu ini kembali dengan lirik yang sedikit telah diubah mengikut piawaian sirim. Agar lagu ni takde lah annoying sangat dengar.. so Enjoy la. Hayati liriknya dengan penuh keinsafan ok.

Lelaki Seperti Aku - Encik Mimpi


P/S: Haa kan da kurang sikit poyo dan perasan lagu ni. Ke rasa lagi bertambah poyo dan bertambah perasan?


Ustazah Pilihan : Setiap manusia diciptakan Allah ada kekurangan dan kelebihannya yang tersendiri. Bersyukurlah dengan apa yang telah diciptakan-Nya, kerana walau betapa hebatnya kelebihan yang kita ada, itu semua milik Allah yang hanya dipinjamkan sementara saja di dalam dunia ini. Amboi.

105 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. encik mimpi ,ALIF satar la bkn AZIZ satar . bwat lawak eh ?hahahaha

    ReplyDelete
  3. encik mimpi kuat mempunyai perasaan yang perasan. hahaha

    ReplyDelete
  4. En Mimpi, best jugak lagu kamu ni,,, lawak pun ada jugak ! peace =D

    ReplyDelete
  5. Phewitt
    Terbaek lah encik mimpi

    Lagu tuk cikyana xde ke?
    :))

    ReplyDelete
  6. sewwiitt...hahhaa.... boleh bg tips x mcm mane nak bg sore sedp??hehhehe

    ReplyDelete
  7. sedap sore.. hahahaa.. tapi mcm lagi prsn je dri lagu asal..

    ReplyDelete
  8. ni lagu dah bertambah poyo bunyinya ni..hahaha..tergelak pula dengar lagu en.mimpi kali ni...tp citer tang pengawai kastam tu mmg xleh blah..haha...

    ReplyDelete
  9. sore encik mimpi sedap di dengar :)

    ReplyDelete
  10. bru nk tido dengar lagu ni teros gelak golek2 hahahaa

    ReplyDelete
  11. dah singgah dah dengar lagu tu. tapi lagu background blog ni memang sedap la. 1st blog yg player dia tak kena mute. :)

    nice job Encik Mimpi. masya Allah 'alaika. :)

    ReplyDelete
  12. Apsal aku baru jumpa blog kau ni bro..sedap betul suara..

    ReplyDelete
  13. datang dengar lagu~ ingat kan lagu tok saya :p haha

    ReplyDelete
  14. suara en mimpi memang meruntun jiwa saya...

    ReplyDelete
  15. lagu aziz satar..?? yg penah belakon ngan p.ramlee?? oo i am bayan...salah...salah...aliff satar laa incik mimpi oii..hehhee

    ReplyDelete
  16. salam kenal..selamat memulakan pembelajaran :)

    ReplyDelete
  17. sesekali berperasaan takpe en mimpi...hehehehhehe

    ReplyDelete
  18. hahhahahhaaa... lawak siot... tersangat2 la poyos lagu nieeee... hahhahahahaaa

    ReplyDelete
  19. Penah gak di tahan di imigresyen sbb bwk daun2 yg disebutkan tu~ Hehe.. N stlh ditrgkn pjg lebar, akhirnya lepas gak~ I hate IMIGRESYEN.

    *pengsan dgr lagu ni* haha~ apekah~ Encik Mimpi semakin hot nampaknya~

    Lebih BAIK, TIADA~ Lebih HENSEM, TIADA~

    Noted this : MEMANG, TAK ADA LELAKI, SEPERTI AKU, JUGA YANG MACAM AKU SIKIT2, TAK DE DALAM DUNIA NI~

    (^_^)Y

    ReplyDelete
  20. suara awak boleh tahan..
    errr kat mana shoutmix ye?

    ReplyDelete
  21. hahahha incik mimpi boleh laa jadi penulis lirik terbaikkk pasni...keh3 buat la ssatu lagu kat comot.. bagi comot nyanyi..:P

    ReplyDelete
  22. aziz satar? hahaha
    best suara weh~
    cair nih! :P



    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  23. fuyooooooooooooo...leh jadik retis kan!!!

    ReplyDelete
  24. terbaekkkk...ni akn jadi blog kegemaran ni...terus mr.mimpi :)

    ReplyDelete
  25. Laa.... Alif Satar rupanya!Ingat iyelah Aziz Satar!
    ps: Ni post untuk Encik Mimpi.
    http://scarlettj1.blogspot.com/2011/10/blog-review-keempat-aku-jatuh-cinta.html

    ReplyDelete
  26. Alif Satar lah sayang oiii...anak bertuah nih..!!! Aziz Satar tu yg uncle tu..

    ReplyDelete
  27. puteri singgah jenguk encik mimpi :)

    ReplyDelete
  28. assalammualaikum..pakcik mimpi tak de shout box pe?susah kowt kne komen kat cnie..pe pe pown suara leyh la..tapi cam blagak jep ckp pengview kat you tube rmi..haha,,

    ReplyDelete
  29. singgah malam untuk dengar suara encik mimpi...

    ReplyDelete
  30. meraih mimpi dlm irama
    tatkala bayu menyapa ..
    slmt bermimpi en mimpi

    ReplyDelete
  31. hye! saya dah datang :)
    very very nice entry.
    interesting blog too.
    do follow mine also okay :D

    ReplyDelete
  32. encik mimpi :)
    saya dtg untuk merealisasikan mimpi anda.
    haha.
    saya follow :) nice entry
    nak tergelak pasal daun tu

    ReplyDelete
  33. Wah sedapnyer suara En. Mimpi ni. Saya pon main gitar gak.., cuma cord base je. Heheheh.

    Nak follow blog ni le.

    ReplyDelete
  34. Pngalaman tu kena tahan kt epot..hehe..

    Mlm ni nk mimpi yg indah lah..hehee

    ReplyDelete
  35. suara Encik Mimpi the best ! suka suka
    :)

    ReplyDelete
  36. lelaki yang macho tu mmg bnyak..lalala
    pengalaman kna tahan dengan kastam
    mesti best.

    ReplyDelete
  37. layan lagu jap.. en mimpi ni lagu aliff satar la.. bukan aziz satar.. aziz satar x menyanyi dah skang.. haha.. :P

    ReplyDelete
  38. eh..lagu kat blog nie..awk nyanyi eh?

    ReplyDelete
  39. alahai..sedap la suara awak..hehe..

    ReplyDelete
  40. aziz satar? haha. tgh mimpi ae :D
    actually lagu ni xannoying pOn bg ct
    betul la pe dy ckp
    mungkin pOmpuan tu terlampau puja dia
    sO,dy tOlak cinta pOmpuan tuh dgn cara lagu
    bgus pe :)

    btw, kamu xpnh kecewakan ku..hehe

    ReplyDelete
  41. eh, jp..lirik kamu tuh, bukn mcm lebih perasan?
    memang xada lelaki sehensem aku (maknanyer kamu thu kamu ensem)
    juga yg lebih ensem tiada (maknanyer xder org yang ensem)
    sO kesimpulannya kamu lah yang ensem..hehe
    tp kamu nyanyi x annoying pon..ct suka..jgn mrh...pndpt pd lirik je..hehe
    truskan Encik Mimpi, jgn mrh daku, xkutuk pOn :D

    *ke ct yg silap tafsir? hahaha . JANGAN TERASA,SENYUM YUNK :D

    ReplyDelete
  42. omg ! r you sure thats ur voice??? sedappp seyh !

    ReplyDelete
  43. duLu penah dengar Lagu ori dari encik mimpi and the tidor's raseenyee terus jatuh chenta...perghh !! ohshem Lah bro !! memang tak juaL muka punyee orang =)

    ReplyDelete
  44. hahaha kelaka tul la encik mimpi..tp best :)

    ReplyDelete
  45. aku yakin jwpn nye alif satar.. bukan aziz satar..

    aku kunci jawapn itu..!! :p

    ReplyDelete
  46. hahahaah, lawak la.. kreatif2 .. suka2
    -khadijah-

    ReplyDelete
  47. klaka nye lagu nie...
    hahaa~~ ^_^

    ReplyDelete
  48. sume lagu yg encik mimpi nyayi pon sy suke.. plig suke yg cover syeera sanders.. :)

    ReplyDelete
  49. siyes sheedappp...awk talented..t'ingin jgk nk pndai men gitar tp x der masa lg nk blaja..wuwuwu :(

    ReplyDelete
  50. xde lg ke....??yg lain ...layan gak beb.....Tag aa law ade msukkn ag

    ReplyDelete
  51. terbaikk lar.. tapi ne lagu Alif Satar.. bukan Aziz Satar.. pe2 pun, sora lu memang best!

    ReplyDelete
  52. Terbaik!!!i like u.....

    ReplyDelete
  53. HAHA . . kelakaaa . . tp sy suke ! :)

    ReplyDelete
  54. baru jumpa..suka..

    ReplyDelete
  55. takde satu pn gamba encik mimpi dlm gamba or video dia..very de mistery!..hehe..

    ReplyDelete
  56. Asal suara best sanagt? Haish

    ReplyDelete
  57. haha..tukar "banyak" kpada "tiada" tu ok kot..haha..ntah apa motif "banyak" tu sbenarnya..

    neway,suara u bez la.. :D

    ReplyDelete
  58. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  59. Suara boleh pergi jauh,Sedap gila.thumbs up weh.Lawak pun ade. Haha

    ReplyDelete
  60. Lirik last tu

    "Ku cuma ada satu lelaki yg menunggu.." Errr.. Apekah???

    ReplyDelete
  61. best2 ! follow my blog pls .. new blogger =D

    ReplyDelete
  62. aku suke blog ni...nmpk matang :)

    ReplyDelete
  63. alif satar la En.mimpi :D
    suara not bad .
    good job!

    ReplyDelete
  64. Peergghhh En.Mimpi mmg best gubah2 lagu ni..hehehe

    ReplyDelete
  65. 1st of all~ aziz satar la sgt kan??
    btw, lagu asal lg best. atlist si penulis lirik xde la perasan paling hensem, sexy n etc.. nice!

    seriously, 100x setuju pndgn ustazah pilihan..chills! :)

    ReplyDelete
  66. suke blog ni..dan best sore encik mimpi..klo tdo leh termimpi2..ngeh3..baidewei..alif sattar la not aziz satar..hehe..satar je yg nk same..eh sore u sdap lah..jom karokkk!! ngeeeeeee..

    ReplyDelete
  67. mak guwa ngan guwa pon tak suke ngan lagu nie...annoying giler kot huhu

    ReplyDelete
  68. best sore en.mimpi...nanti wat lagu banyak2 ea..heheheh...peace...

    ReplyDelete
  69. byk2 lagu u,lagu ni plg best!...terbaeekkk....

    ReplyDelete
  70. nak senyum ckit.. :)

    ReplyDelete
  71. haha...nice song...but poyo je lebih....

    ReplyDelete
  72. Encik Mimpi, kita kenal awk.
    awk ingat kita g tak? tehee
    suka suka suka awk! :)

    ReplyDelete
  73. hakhak bkn nyer kurang perasan malah terlebih perasan taww...suara bole la sdap sy lgi kot...tpi x pe bole blaja lgi...hikhikk(perasan suda sy nie)tpi ianya kenyataan...pape pon bestt...btw keep it up ya...peace...\/_\/

    from:fafau94,,,perakk...:)

    ReplyDelete

Nuff n Klik Sini!