Encik Mimpi and The Tidur's Blog!

Welcome to blog aku. Aku seorang lelaki biasa yang minat bermain muzika dan suka menyampaikan perasaan atau pendapat melalui seni muzik aku sendiri. Aku suka menulis lagu dan melalak berseorangan ditemani gitar akustik buruk aku.Aku takde la hebat mana pon bergitar, tapi macho lah jugak. So kalau suka, dengar. Tak suka, senyap sudah. :-)

Thursday, October 13, 2011

Ending Lagu "Cinta Muka Buku"

Assalamualaikum semua. Huh. Siapa yang tak tahu lagu "Cinta Muka Buku" memang cari pasal la. Bukan ke lagu tersebut selalu je diputarkan di radio dan menjadi siulan remaja dewasa ini? Tahniah saya ucapkan kepada Najwa Latif kerana berjaya mencipta lagu yang easy-listening macam tu. Semoga beliau akan terus menghasilkan lagu-lagu yang berkualiti untuk masa akan datang.

Sekarang memang zaman moden, kalau boleh semua nak internet je. Semua nak berharap pada teknologi. Sebut je facebook or twitter, budak-budak pon tahu menatang apa tu. Memanglah social networking automotive macam Facebook dan Twitter ini memudahkan kita hendak berhubung dengan kenalan-kenalan kita. Tapi kadang-kadang kalau ianya disalahgunakan, mungkin boleh membawa padah. Tapi yakin je "automotive" aku sebut tadi.

Facebook dan Twitter?

  • Boleh buat kita bertambah kawan. Juga boleh buat kita bertambah musuh.
  • Boleh buat kita bertambah ilmu. Juga boleh buat kita bertambah buntu.
  • Boleh buat kita jatuh cinta. Juga boleh buat kita putus cinta.
  • Boleh buat kita lebih memahami. Juga boleh buat kita salah faham.
  • Boleh buat kita hilang rasa sepi. Juga boleh buat kita lebih menyendiri.
  • Boleh buat kita lebih terbuka. Juga boleh buat kita lebih bermuka-muka.

Saya tak mahu ulas panjang-panjang point-point yang telah diberikan di atas. Anda sendiri sebagai pengguna Facebook dan Twitter mesti lebih arif dan mungkin ada antara korang yang selalu mengalaminya sendiri. Jadi terpulang pada diri sendiri untuk memilih jalan mana yang baik untuk diri anda itu. Wah wah, macam pakar motivasi pulak I.

So sekarang mari kita berhibur dengan lagu sambungan kepada lagu "Cinta Muka Buku" nyanyian asal Najwa Latif itu. Mungkin bagi pendengar-pendengar lagu tersebut, mesti ada yang tertanya-tanya soalan-soalan seperti:

  • "Eh apa da jadi dengan dorang lepas kapel melalui FB tu?" .
  • "Kalau maen FB mesti dorang maen Twitter sekali. Boleh ke follow dorang?"
  • "Dorang kahwen tak lepas tu? Kekal ke cinta-cinta alam maya macam tu?".
So bagi menjawab soalan-soalan tersebut, Encik Mimpi telah menyanyikan lagu ending untuk lagu "Cinta Muka Buku" tersebut. Tapi versi lelaki la. Silalah dengar.. Huhu.

Tajuk : Putus Di Twitter
Artis : Encik Mimpi (artis lah sgt)


P/S: Najwa jangan marah ye. I gurau-gurau je ni. I peminat U jugak tau. Huhu..


Ustazah Pilihan : "Tak salah kita berhibur, tapi ada batas-batasnya. Jangan sampai melekakan dan me"lagha" hidup kita hingga terlupa amanah kepada yang Maha Esa."

Amboi. Begitulah komen Ustazah pada hari ini.

200 comments:

  1. Hahaha~ Lagu plg xblh bla.. But seriously nice~ Putus di twitter lak ye~ :-)

    ReplyDelete
  2. cinta di Buku Lima..?? Ahahah... :p

    ReplyDelete
  3. putus di TWITTA!
    seriyes cool! :P



    luv,
    cik ana

    ReplyDelete
  4. ini adeLah keLakar okayy !! HAHAHAHAHA =)

    ReplyDelete
  5. hahaha,,,,siap gelak lepas nyanyi...best bro

    ReplyDelete
  6. yes sangat sedap, boleh masuk juara lagu ni, dapat award juara lagu gitu...

    ReplyDelete
  7. lamanya tak dengar encik mimpi nyanyi..sedapppp =)

    ReplyDelete
  8. hahaha nasib baik suara sedap hahaha XDDDDD

    ReplyDelete
  9. awak :) comel sangat! sukeee, hehe

    ReplyDelete
  10. haha, best! teruskan update lagu2 baru yea..

    ReplyDelete
  11. owh siyes. sgt rugi sbb baru knl encikmimpi. huhu. nice to know u. SANGATTTT enjoy ur songs. ur voice sumpah best. dah fall in love with ur voice :)

    waiting for next song
    -from beijing :)-

    ReplyDelete
  12. haha..cayalah....nk dgr smpi hbis..haha

    ReplyDelete
  13. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  14. hey. u've very best voice. ada talent jadi penyanyi ;)

    i followed urs. thanks!

    ReplyDelete
  15. singgah cnie.. layan lagu en mimpi.. ;)

    ReplyDelete
  16. wah2..sedapnya suara dia..

    meh2 nynyi utk yui lak..

    ReplyDelete
  17. Lagu Faveret gua ni hehehe...Singgah & Follow sini ni...

    ReplyDelete
  18. Moga2 lagu ni pulak masuk tv..amiin.. hhuhu. nice

    ReplyDelete
  19. fuyoooooo...suker benau lagu ni ler.....kelakau x hengat

    ReplyDelete
  20. hahahah,,comel la lagu tu..heeeeeeeee.. :D

    ReplyDelete
  21. best la weh..x sangke awk sngt brbakat..huhu
    sy dh dgr bnyk post awk kt utube..hik3

    ReplyDelete
  22. dtg n follow...may follow sy jugak....im one of her fans...n bagusla ada peminat dia yg sambung lagu ni..hehehe....sy xpandai men gtar so yg sy leh buat sy dgr..n thumbs up...=)

    ReplyDelete
  23. best la bro lagu ni...nk mntk share cikit ye...hehehe

    ReplyDelete
  24. kreative kau.

    heheh

    aku tak aktive sangat fb ni.
    twitta pun tak reti guna.

    ReplyDelete
  25. kelakar gila . tapi suara best woooo ! hahahha

    ReplyDelete
  26. Hahahah.... aku gelak sbb lirik yg lawak...hahaha... terbek woo..

    ReplyDelete
  27. hahahahaha....mmg lawak laa..
    time tg0k lirik tuh....sye gelak jaa.....

    ReplyDelete
  28. Bestnyerr. Mang lawak lah. Dari muka buku sampai buku lima. Hahahahah

    ReplyDelete
  29. mmg terbaek laa bro hiiiii best layan heheheeee

    ReplyDelete
  30. yerbaik la bro sambungannyee :) nak tergelak guling2 dah !

    ReplyDelete
  31. br je dengar lagu ni kat facebook..ramai yg share lagu ni..best la...

    ReplyDelete
  32. Hang mmg terbaik lah, last sekali tu dia ha.. buku lima, kalau buku 555 dah tntu byak hutang.

    *satgi najwa hntar surat cinta kat hg..di dok snyum.

    ReplyDelete
  33. terbaekkk..suka lagu en mimpi ni..haha

    ReplyDelete
  34. thumbs up up up!!

    ahaha comel lagu ni..

    ReplyDelete
  35. mmg sedap la suara die,, lawak lagu nie, like3~

    ReplyDelete
  36. lagu balasan yang style.

    yeah. memang banyak pros & cons pun benda social networking ni.

    ReplyDelete
  37. cool gilaaa.
    ~ pasni buat lagu "rujuk di myspace" pulak ye :P

    ReplyDelete
  38. hahahahahahahah...really awesome bro...

    penat mereka ni...haha

    nice2..

    ReplyDelete
  39. hihihi..awk..siyes klkr ..hihi=)..nice lh..kreatif3

    ReplyDelete
  40. Ada pitching lari sikit...
    wahahahha..

    ReplyDelete
  41. aha.cute aa lagu tu. huahua. lawak habisan. kau sendiri yg nyanyi ke?

    ReplyDelete
  42. wohoo...beshnyee lagu nie...cer ltak kt youtube,,mesti rmai org dgar...hoho...PUTUS DI TWITTER..cayalahhh!!;))

    ReplyDelete
  43. hahahhaha....mmg best la lagu ni... suka!suka!suka... tq sb hiburkan kami semua...

    ReplyDelete
  44. haha comel gile lagu ni ok,
    sore pon comel,
    pasni wat sambungan rujuk balek kt tumblr plak laa, hikhik

    ReplyDelete
  45. terbaiklah...... :P cinta di buku lima....

    ReplyDelete
  46. sedapnye suara...terpegun..sngat comel...hehehehe

    ReplyDelete
  47. hahaha.suara sedap, lirik pun best

    ReplyDelete
  48. nak share! hahha comel comel!! :P

    ReplyDelete
  49. haha. nicely done.

    u've preety good voice. yes, i'm serious.

    ReplyDelete
  50. yes... sedap sangat .. hahaha.. kreatif r bro.. cane bro wat video camtu ??? pakai software ape erk????

    ReplyDelete
  51. salam ! holla ! encikmimpi. saye ade mention about u dkt blog saye. jemput bace *blog setahunjagung tu* :D btw, sempoi lagu nie !

    http://fionaberblog.blogspot.com

    ReplyDelete
  52. Best gilee.. Kalah meletop cinta mukabuku kalau gini :D

    ReplyDelete
  53. emang terbaik lah lgu nie . klakar pon ada hahaha

    ReplyDelete
  54. stlye ar...!suke...suara u pun bes ;)

    ReplyDelete
  55. Lawak laa lagu nie.. Tahniah sbb berjaya memberikan hiburan secara percuma.. Teruskan ya.. Jangan berhenti memberikan idea kreatif Encik Mimpi.. Saya akan terus menyokong anda..

    ReplyDelete
  56. gudjob!!~best2!!~.:)

    ReplyDelete
  57. ahaha colll kowtt, bro ini background mc blog saye dlu la, kite ade citerase y same hahah ;P

    ReplyDelete
  58. lol~~ hebat giler~~ tak bleh blar tol bila dgr.. terbaek!! :D

    ReplyDelete
  59. klakar giler kottt!! terbaekkk!!

    cinta di buku lali bile nak keluar plak? hahahaa

    ReplyDelete
  60. love that song..
    also love ur voice too...
    mr mimmpi. ^^,

    ReplyDelete
  61. lagu ni kacak dan penuh dgn makna...syabas!

    ReplyDelete
  62. saya suka lagu neh.. terbaik lah :)

    ReplyDelete
  63. lelaki jgn tumbuk muka perempuan tanda nak putus. unacceptable but it happens.

    ReplyDelete
  64. suara u sedap lor...

    ReplyDelete
  65. salam...1st skali, thanks visit my blog. Sedap suara nya + lagu nya pun best..'cinta di muka buku 5' :)

    ReplyDelete
  66. terbaek.. cinta di buku lima.. hahaha! i likeee.. ;)

    ReplyDelete
  67. Macam2la encik mimpi ni.. tpi nice song.. hee.. putus kt twitter..

    ReplyDelete
  68. perghhhhh.terbaikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk.aku lagi suka lagu kau dari lagu si najwa latif yg real.muhahaha

    ReplyDelete
  69. encik mimpi yg bermimpi di siang hari
    nak lagu lawak cmginie lg.....ilang stress..tq.

    ReplyDelete
  70. wahhhhhhhhhh~ best nya! like like like!
    kekeke cinta di BUKU LIMA! hands up xD

    ReplyDelete
  71. Cinta d muka buku, putus d twitter..

    Nasib baik sy bkn cinta muka buku..
    Hihihi....

    ReplyDelete
  72. apesal versi encik mimpi lagi best ni =)) teruja kiwi dengar ni :p

    ReplyDelete
  73. suara best..lagu pun best cuma bg akak kalau awk perkemas sikit ending dia tuu..from ku terdiam terkedu dan terus tumbuk dan selanjutnya tu..ubah pd lirik yg lebih sesuai..silap2 lagu ni pun akan hot sama mcm cinta muka buku..silap2 jd artis nt encikmimpi ;p akk tgk kat FB ramai dah yg share lagu ni..=)

    ReplyDelete
  74. hahah...lawak arr lagu nie..

    ReplyDelete
  75. hehe funny la lagu ni!
    btw nice man :D

    ReplyDelete
  76. seriusli 1st time dgr dah dpt rasa aura retis tu kat bro.. hahah keep it up yoww!

    ReplyDelete
  77. haha..cinta di buku lima...best ending..:)

    ReplyDelete
  78. salam en.mimpi!

    korie peminat ur lagu tau..
    ingtkan dah x aktif dah berblogger
    sebab hari tu lama jea menyepi..

    btw, lagu yg baru sangat best yo!
    teruskan berkarya yea..korie sokong en.mimpi!

    ReplyDelete
  79. haha lagu nie sgt funny..thumbs up for you..:)

    ReplyDelete
  80. by the way, jmpa link video ni kat fb. Comel giler lirik dia. hahahah..

    oh, aku memg dah lme nk cari blogger yg bleh cipta lagu dan nyanyikan skali sbb kdg2 aku ske2 tulis lirik *belajar* dan harap ada seseorg utk nyanikan. jd bleh tak kalo aku nk mntak tolong kau??...

    ples??..

    ReplyDelete
  81. wakakaka. sedap lah suara encik mimpi ! thumbs up ! :D

    ReplyDelete
  82. bhahaha.. bakal popular lah lepas ni ;p

    ReplyDelete
  83. sangat menarik :)
    akak wawa mesti goyang dengar lagu nie..
    hehe

    ReplyDelete
  84. bestla lagu nie!:)terus popular kt fb:)tahniah!hehe

    ReplyDelete
  85. sedap giler suare , nak kenal boleh ? haha

    ReplyDelete
  86. best la....smart je lirik tu....huhuhu

    ReplyDelete
  87. i like!! bila nak jadi artis ni? haha :P

    ReplyDelete
  88. pandai buat lagu...
    sdp lagu ni...

    ReplyDelete
  89. haha! cinta di buku lima tu yg xle tahan~ =D

    ReplyDelete
  90. takde yg MP3 k3 ? :'( syok lagu ni

    ReplyDelete
  91. suara encik mimpi dan lagu ni sangat awesome :)

    ReplyDelete
  92. ayat kejam...cinta di buku lima...hahaha..:P

    ReplyDelete
  93. haha . best lasehhhh ! btw , follow blog kitew jugak tau en.mimpi ! thumbs up !

    ReplyDelete
  94. trus follow blog ni bila dengar lagu ni..best jugak lagu ni..hahahaha tak pasal2.. =)

    ReplyDelete
  95. aritu dah dengar kat blog spe tah lupa plak.mmg terbek la lgu ni. suara pong boleh tahan.hahaha

    ReplyDelete
  96. best woo ! like sejuta . suara gempak !

    ReplyDelete
  97. best sgt .. ' Cinta di buku lima' .. hahaha

    ReplyDelete
  98. Sia suka lagu ko, boss! Salute ko banyak-banyak!

    ReplyDelete
  99. encik mimpi ooo encik mimpi...ape ke berseni sangat ko nie...terbaek arr bro..takdek citex2 nak jadik artis ke..??..kalo nak jadi composer aku pun boleh gak...>_<..hehehe

    ReplyDelete
  100. wahh, top lagu ni sekarang tersebar cepat di fb! lol:D congratez to u!

    ReplyDelete
  101. haha..memang kreatif la..ada pulak sambungannya lagu Najwa Latif tu...Cinta Buku Lima..haha~

    ReplyDelete
  102. terbailah en mimpi..dh lama en mimpi menyepi..tiba² meletup dengan lagu ni..hehe

    ReplyDelete
  103. hahaha lawak lawakk. dengar pon sentap lak tibe2 hahahaha

    ReplyDelete
  104. encik mimpi, suara memang best gila. jatuh cinta dengan kamu! apa nama fb atau twitter boleh jadi kawan? btw nice joob. i always will support u !

    ReplyDelete
  105. jyeah , kreative dalam mengubah : ) iloikitt <3

    ReplyDelete
  106. hahahha ! sengal jee.. btw , aku suke !

    ReplyDelete
  107. femes wooo lagu encik mimpi skrg :)

    ReplyDelete
  108. lepas ni boleh buat lagu kenangan di MYSPACE

    ReplyDelete
  109. Ku terdiam terkedu dan terus tumbuk muka mu LEBAM!

    ReplyDelete
  110. awak, peminat awak dah bertambah ramai :)
    congrats

    ReplyDelete
  111. :) saya sayang follower saya jua :D

    ReplyDelete
  112. waaaaaaaaaaa saye minat ..sedap suare...bez la..seriously... ^-^

    ReplyDelete
  113. Wahh! Best bangat lagu ni seyh.. :)

    ReplyDelete
  114. best..
    tapi ending buat saya ketawa..
    hahahaahha...

    comel...
    cinta di buku lima...
    i like <3

    ReplyDelete
  115. hahahhaa... berakhir nya cinta di buku LIMA..tak tahannnn

    ReplyDelete
  116. perh...putus di twitter...memang dasyat la kot..
    paling xleh tahan...cinta di buku lima tuh...
    aku yg tgh stress nie dgr...cm ilang stress je

    ReplyDelete
  117. best song..!!congrate encikmimpi.>!!trskn berkarya..i'll support u from behind..

    ReplyDelete
  118. haha..best2...leh buat smbungan nye lgi x...huhu

    ReplyDelete
  119. suka sgt2 lagu nie . nice song la beb !

    ReplyDelete
  120. Haha! Lepas ni wat lagu 'Rujuk di Formspring' lak. Hahaha! BTW, enjoy~

    ReplyDelete
  121. ingt lagu encik mimpi masuk kt anugerah skrin td. dgr ally iskandar sebut berakhir di twiter. terkejut makcik.

    ReplyDelete
  122. best...sblom tido..msty dgr..mmg best ah
    :D <3

    ReplyDelete
  123. hahaha lagu encik mimpi ade je merepek nyer...pandai2 dye je merubah jalan cite dgn ayt2 lawak dye...bole jdi penulis lagu trlawk nie...pape pon lagu sedara mmg nice,,interesting n funny..btw keep it up ya...troskan nan lagu2 klakar nie...suka lagu en mimpi coz ade tarikan yang menarik hati sy..

    from:fafau94,,,perak..:)

    ReplyDelete

Nuff n Klik Sini!