Encik Mimpi and The Tidur's Blog!

Welcome to blog aku. Aku seorang lelaki biasa yang minat bermain muzika dan suka menyampaikan perasaan atau pendapat melalui seni muzik aku sendiri. Aku suka menulis lagu dan melalak berseorangan ditemani gitar akustik buruk aku.Aku takde la hebat mana pon bergitar, tapi macho lah jugak. So kalau suka, dengar. Tak suka, senyap sudah. :-)

Wednesday, September 14, 2011

Selamat Malam Cinta ...

Okay. Aku jiwang. So ada masalah? Kalau tak suka janganlah baca. Ini kan blog kepunyaan daku. So aku boleh tulis and sampaikan apa yang aku rasa. Sebuk apahal. Eh, emo pulak ko ni. Rilek arr. Takde sape pon cakap ko apa-apa. Ko sendiri yang emo lebih. Mende entah. Haha, tu lah pasal.. Aku pon tak tau kenapa aku tiba-tiba emo sikit..Hehe, jangan marah!

Cakap sorang-sorang tak cantek sangat la.

Baru saja abes menulis sebuah lagu baru.. Dapat idea dari sorang kawan kat page FB dia.. Dia ada post lagu instrument yang bertajuk "Selamat Pagi Cinta".. Sangat sedap and menenangkan. So tengah duduk-duduk dengan gitar buruk ni, aku teringat tentang waktu tuu.. Waktu aku selalu nyanyikan lagu untuk orang yang aku pernah sayang. Aku ada kirimkan sebuah lagu "bangun pagi" untuk dia.. Aku pesan kat dia bila bangun tidur jangan lupa dengar lagu tu. Mesti kene dengar.. Supaya dia selalu ingat kat aku.. heh, jiwang 14karat.

Aku juga selalu nyanyikan untuk dia sebelum dia masuk tidur.. Aku nyanyikan lagu-lagu yang tenang supaya dia dapat masuk tidur dengan baik.. Dan aku juga ada tuliskan sebuah lagu tidur yang khas untuk dia.. Lagu yang bertajuk "Tidurlah Sayang".. Lagu ini selalu aku nyanyikan untuk dodoikan dia.. Mungkin bukan setiap malam, tapi aku akan nyanyikan untuk dia kalau dia nampak macam susah nak tidur... Dan aku mesti nyanyikan untuk dia kalau dia mintak aku dodoikan dia..

Perempuan.. Sangat suka dimanja dan dibelai oleh orang yang dia sayang. Dan lelaki macam aku pulak, sangat suka memanjakan dan membelai orang yang aku sayang. Sebab tu aku suka nyanyikan untuk dia waktu-waktu malam.. Sebab dia akan happy bila aku tujukan lagu untuk dia.. Lagi-lagi kalau aku nyanyikan lagu-lagu cinta untuk dia sampai dia tertidur. Dalam skype la weh, bukan sebilik hokeyyy...Hehe..

"Move on. It is just a chapter in the past, but don't close the book, just turn the page."

Aku taknak sentuh banyak pasal perkara yang dah lepas ni. Aku tau aku seorang yang kuat dan mampu meneruskan kehidupan dengan baik, InsyaAllah, dengan izin Allah. Cuma aku tak boleh tipu diri aku yang kadang-kadang aku rindu saat itu. Semoga Allah memudahkan segala urusan serta jalan kehidupan aku dan dia.

Semalam aku tuliskan lagu ni, hasil ilham lagu "Selamat Pagi Cinta" dan lagu "Tidurlah Sayang" yang pernah aku tulis dulu. Lagu ini aku tuliskan dengan hati aku. Dan aku tak tujukan lagu ni pada siapa-siapa, sebab untuk masa ini hati aku masih belum terbuka untuk siapa-siapa. Badget hot gila cakap.Ptui. Sebab apa yang aku fokus sekarang, hanya untuk dapatkan semangat aku yang pernah ada dulu, untuk aku berjaya lagi lebih-lebih dalam study aku. Aku letakkan jodoh itu di tangan Allah, kerana Dia lah yang lebih mengetahui. Rileks ar, aku baru 23. Drogba da 30 lebih.

Lagu ni, aku janji aku tak akan nyanyikan secara live untuk siapa-siapa.. Sebab aku tak nak sia-siakan lagu yang datang dari hati ini untuk dinyanyikan pada orang yang bukan sebenarnya dicipta untuk hidup dengan aku. Bunyi budget hot lagi, tapi itu yang aku rasa, itu yang aku akan pegang. Cuma aku akan nyanyikan lagu ini untuk orang yang betul-betul aku sayang dan aku cintakan nanti.

Mungkin aku tak jumpa lagi siapa-siapa lagi untuk masa ni, tapi jika aku jumpa dan pasti dia tercipta untuk temani hidup aku selama-lamanya, aku akan cuba hiburkan dia pada setiap hari.. Aku akan sayangi dia setiap waktu.. Dan akan cuba temani dia tiap-tiap malam.. Aku akan nyanyikan lagu ini untuk dia agar dia dapat tidur dengan lena.. Supaya esoknya dia akan bangun disambut oleh pagi dengan hati yang tenang.. InsyaAllah, walaupon aku juga bukan insan yang sempurna, tapi aku cuba untuk sempurnakan cinta pada dia jika aku diberikan peluang sekali lagi untuk mencinta dan dicintai... Dengan izin mu Ya Ilahi...


p/s: Video ni hanya original sketch je.. Guna hp. So kualiti jangan komen ok..Heh. Lagu ini akan dirakam balik dengan proper recordings device for better quality. Pergh speaking maut...




Selamat Malam Cinta
(A lullaby song)


Lagu: Encik Mimpi
Lirik: Encik Mimpi

Sebelum kau terlena
Dengarkan irama ku
Sebagai peneman rindu
Mengharungi malam mu

Hilangkan resah hati mu
Hilangkan duka jiwa mu
Yakin ku ada di sisi
Temani mimpi-mimpi mu

Malam, ku meminta kepadamu
Lindungi permaisuri ku
Ku sungguh menyayangi nya

Sayang, pegang erat jemariku
Dan jangan kau lepaskannya
Ku kan ada menjagamu
Selamat Malam Cinta


Nota Kaki : Jodoh, rejekki (jawa pekat), hidup dan mati adalah ketentuan Yang Esa. Jadi janganlah lupa berdoa kepada-Nya supaya dimudahkanNya segala urusan kita. Dan ingatlah, cinta pada Allah itulah cinta yang kekal abadi ^^

109 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. seriously, lagu ni best sangat sangat. teringin nya ada orang dodoikan malam malam macam ni.

    :)

    ReplyDelete
  3. dear encik mimpi..

    can u sing this song to me?
    ngeee ur voice makes my heart melting

    :P

    ReplyDelete
  4. puteri tengah demam...lagu encik mimpi ibarat ubat yang paling mujarab buat puteri...

    Terima kasih encik mimpi :)

    ReplyDelete
  5. dengar lagu encik mimpi sampai terbawa dalam mimpi tau.. hehe ~~

    ReplyDelete
  6. alamak! terbuai2 rase...pandainye cipta lagu!! :)

    ReplyDelete
  7. hukhuk..jodoh pertemuan di tangan-Nya..
    mari doa same2.. ;)

    ReplyDelete
  8. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...................bestnyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa.......kejapppp!! adakahhh lagu yang kat luar ni pun encikk yang nyanyi??????

    ReplyDelete
  9. huhu untung lahhh encik mimpi pandai cipta lagu. kalo kiwi rosakkan lagu pandai la :p

    ReplyDelete
  10. wahh, sweetnyaa awak :)
    hehe sedap sangat lagu tu ^^

    ReplyDelete
  11. bagus ler kamu reka lagu.
    x mau record ke?
    hmmm.. yalah..
    quality kureng..
    kalu quality tahap HD mmg syok nk layan..
    suara pn best.. merdu gitu..
    mujur kamu ni laki..
    kalu ppuan mmg x dgr dh..
    aurat.. aurat.. kihkihkihkih.
    best of luck bro!
    =)

    ReplyDelete
  12. i really love ur voice~ keep it up....

    ReplyDelete
  13. that girl will be lucky to have you^^
    so sweet..hehe

    ReplyDelete
  14. Bestnye awak pandai wat lagu.. cipta lagu tuk org.. suara awk pun best.. suka putri dgr.. heee.. dulu putri penah buat lirik sendiri tuju lagu kat xbf.. tapi dh xde jodoh.. teringin nak ada org buat lagu dan tujukan kat putri.. huhuuu.. masih menanti siapakah dia..

    ReplyDelete
  15. hmmm, yepp...record betul2, bru feeling syiok lagi dengar...but,nyanyian lagu tema tasbih cinta tu sempoii..;)

    ReplyDelete
  16. bestttt sangatttt..kita suukerrr sgt kat org yg pndai maen gtar..6t klu maen,kasik kita dgr k..kita mmg suukerr...nk ajar kita pon lg kita suukerrr :)

    ReplyDelete
  17. smua yg brnama mnusia pasti mlaluinya...mimpi yg mnarik.nnt inform bla siap dicipta..
    haha..

    ReplyDelete
  18. kalau rakam guna teknik yg betul..pasti lebih sedap di dengar..Dik..teringin pulak nak nengok siapa di sebalik nama Mimpi ni..
    Kalau ada pendedahan yang meluas..."Encik Mimpi" dah boleh tukar nama kepada "Encik Kenyataan.."!!!!

    ReplyDelete
  19. bestnya kalau ada yang nyanyikan.. best..

    ReplyDelete
  20. hebak :} ..iejjah pn ade gitar..adik punye..tp xpndai nk goreng gitar..stkt cord biase2 jek pn igt2 lpe...hoho :]

    ReplyDelete
  21. tak teringin nak jadi penyanyi and become femes ke? boleh tahan ni :)

    ReplyDelete
  22. wah..lagu memang best...syok tdo...hehe

    ReplyDelete
  23. best bro...lagu best..sore sedap..hebat

    ReplyDelete
  24. menitik air mata... coz dulu ari2 ade org nyanyikan untuk cik bluewendy, skang die bz sgt2.. langsung dah takde asa..=.='

    ReplyDelete
  25. assalamualaikum dan selamat pagi:)

    firt time melawat blog ni. anyway, suka cara penulisan awak . tahniah sbb memiliki blog yg hebat :)

    keep on writing. anda memiliki suara yg merdu anugerah Dia Yang Esa, maka bersyukurlah sllu :)

    ReplyDelete
  26. first time komen...

    suka cara awak tulis.. penuh dengan kelembutan dan sopan santun... thuhu

    jodoh... semua orang sedang mencari... tapi ALLAH daa tetapkan yang terbaik untuk semua.. nanti ada la bahagian kamu.. =)

    ReplyDelete
  27. Encik Mimpi jiwang..hehe..tp sgt sweet lOrh...pompuan memang suka dibelai n dimanje ngan lagu dr org yg sy sayang :D

    besnyer lau adew pkwe cmni...dOdOikan malam2 ngan lagu sweet gilew2 neh..hah...cairrr...haha

    ReplyDelete
  28. Sweeetnya lagu ni... awk bukan jiwang tapi seorang yg romantik sgt... boleh x apply jadi gf awk? just kidding lor. sedapnya suara awk buat sy cair...hiihi

    ReplyDelete
  29. Boleh nyanyikan lagu untuk e-novel saya? Chord ade dah.. Sample music juga dh ade.. Cuma nk pinjam suara.. Lagu yg ditulis khas juga dtg dr hati sy.. If ok, blh cirk sy di fb Isha Idiaz. Tq.. ;-)

    ReplyDelete
  30. nice voice..like that! serak2 basah...menggoda tuuuuu..

    done follow Encik Mimpi Secreto De Amor...

    ReplyDelete
  31. tengs ajak dgor suare awk..sdap 2 sdap..
    cume xclear sgt suare tu xdapat naa 'feel''..
    perghh..ape aq merepek ni..=.='

    ReplyDelete
  32. ^^

    ~awang2 masuk lam sini..~

    bulatmata.blogspot.com

    ReplyDelete
  33. tertarik dengan nota kaki entry anda.
    setiap jodoh telah tertulis dalam luh mahfuz..bukan jodoh saja..rezeki dan ajal pn sekali.
    selamat malam cinta.lirik yg mendalam maksudnya.

    ReplyDelete
  34. semoga berjaya encik mimpi ^_^

    ReplyDelete
  35. encik mimpi :) hee . lieya suka lirik encik mimpi . . :) follow lieya yerp :)

    ReplyDelete
  36. sedih la lgu nie..
    sedap sgt en mimpi nyanyi..
    lirik pun ok..

    rase nak letak kt blog pulak.. hee

    ReplyDelete
  37. cinta hanya kiasanbahasa..
    cntik didengar sakit yg merasa.
    mimpi cinta bru bst.peace;)

    ReplyDelete
  38. assalamualaikum , suara best :) menyanyi lagi , :))

    ReplyDelete
  39. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  40. shuweet la awak ni..untungnya dia tu.. eeeee [^^,]

    ReplyDelete
  41. Encik Mimpi,Tenks singgah blog usang sy :) . I know you from Youtube, ur voice superb laa. suka lagu ni. Semoga cepat bertemu Jodoh yg mungkin En mimpi idam2kan thoo k :))

    ReplyDelete
  42. moga btemu jodoh yg baik :)

    nyanyikan tuk sis jgk..hehe

    ReplyDelete
  43. perghhh memang boleh tertido..naisssss :)

    ReplyDelete
  44. baru je bngun..p ase nk tdo blik dgr lagu ni..heheh

    ReplyDelete
  45. NICE BLOG....pakjoe nk bg tau nie pakjoe ada byk lg tip blog yg nk bg kt tuan blog jemput siggah ke laman blpg pakjoe jgn lpa tau sbb pakjoe dh follow

    ReplyDelete
  46. layan lagu ni .... sweet song..dan nice sgt...

    ReplyDelete
  47. dap3x npe x msuk reality tb hihihi folow youuuuuuuuu ngeee

    ReplyDelete
  48. untungnya isteri encik mimpi nanti.
    semoga bahgia selalu.
    very sweet song.

    ReplyDelete
  49. suara kurnia Allah..
    indah dihayati..sedap didgr..
    smoga dpt ape yg diingini...USAHA! Amin...

    ReplyDelete
  50. nantok sgt3 dgr lagu nie..
    hehee~~ ^_^

    ReplyDelete
  51. nice song.... Semoga Allah menemukan En Mimpi dengan insan yang diingini...Amin..

    ReplyDelete
  52. menitis air mata ku lepas baca entry ni..actually x sempat habis pon..nasib yg hampir sama dilalui oleh encik mimpi..baru sedar lelaki juga berjiwa sensitif..dulu pon da taw tp skrg mkn yakin..thanks encik mimpi..selamat berkarya...

    ReplyDelete
  53. sayang pegang erat jemariku,
    dan jangan kau lepaskannya,
    ku kan ada menjagamu.

    sangat sweet, hokeh! :)

    ReplyDelete
  54. sdap gle... touching siot.. =)

    ReplyDelete
  55. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  56. sweet giler...mang bez vgt...uat lgu bnyk2 ek pastu uat album...t kitaowg beli hihihihihi

    ReplyDelete
  57. Keep it up Encik Mimpi. Apart from all your older posts, this post do attract me more to read thru sampai habis, :)

    ReplyDelete
  58. malam ni ttiba aku tjumpa lagu2 ko kat youtube...suara ko sedap..lagu ni best ;)....

    ReplyDelete
  59. suke dengar. touching pulak. aha. nice voice. :)

    ReplyDelete
  60. LAGU KAMU SUNGGUH BEST!!...
    SAYA LIKE..DAN AKN LIKE..LIKE!!..HIHIHIIH

    ReplyDelete
  61. patut la aku rasa sayu je dgr lagu ni.... :'(

    ReplyDelete
  62. dalam diam ku mencintai mu~~lagu tu best sanGAt..

    ReplyDelete
  63. Untung siapa yg dpat dgr en mimpi nyanyi lagu nie tiap2 malam (:

    ReplyDelete
  64. semoga dipertemukan dengan jodoh yang beriman, berilmu, berguna insya-Allah.

    ReplyDelete
  65. kewl bro. posting kau ni on my b'day. haha. pape pon good luck. suke gile hadap blog kau. =)

    ReplyDelete
  66. Encik Mimpi..
    nice one! untung si gadis(nada kecewa lol) ;p
    hope that girl was me! haha
    Hoping to hear this song live from you =)
    hmm, i guess, myb in dream.. lol
    btw, love this so much! already convert it and keep it in my handphone so that i could listen it before i go to sleep =)

    ReplyDelete
  67. encik mimpi nk kord gitar lagu nie..

    ReplyDelete
  68. wahh mesti best klu mlm2 dgr lagu nie...x de spe nk nyanyi kan so nyanyi sndiri jela...klu rse nk owg nyanyikan bkak jela youtube en.mimpi nie..konon2 je..hikhikkk...bes gak lgu nie...simple jerkk..nyanyikan tuk mama bes nie..btw keep it up ya...hikhikk

    from:fafau94,,,perak...:)

    ReplyDelete
  69. perghhhh jiwang gilalahh EM , tak sangke denn

    ReplyDelete
  70. Sedih la pula baca entry yg .huuhu,nway best lagu!

    ReplyDelete
  71. Salam. Sedap lagu. Just nak tanya, ada tak code untuk blog's background music. Kinda nak jadikan lagu untuk blog. Mind to help? =)

    ReplyDelete
  72. Best. Sangat. Teringat kt kakak saya sebab BF dia selalu hiburkn dia mcm yg EM buat. But now, his gone. And thats the reason saya trauma dlm mslh cinta ni. Btw, goodjob EM...

    ReplyDelete
  73. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  74. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  75. Jodoh ditangan Tuhan.. Semoga EM bertemu dgn someone yg telah ditetapkan jodohnya dengan EM! Tak mo sedih2 naaa.. *btw, lagu ni sedap dan cerita EM menyentuh hati tau! (':*

    ReplyDelete
  76. assalam...kongsi kord sikit

    ReplyDelete
  77. tiap2 malam sebelum org tdo msty dgr lagu nie ..smpai terlena ..hoho .. keep it up ye en.mimpi \ ^,^ /

    ReplyDelete
  78. boleh bagi chord guitar lagu nie? yang aku jumpa separuh jalan je

    ReplyDelete
  79. En em aku jieaeawwang gak.en m dan lagu en em sedang mengubat luka..thanxx

    ReplyDelete
  80. Ape Chord Guitarnya... Boleh Tahu... :)

    ReplyDelete
  81. ohh.siapakah gadis yg untung+rugi itu? untung sbb pnah didodoikan EM. *argh, yes.im jealous! haha rugi sbb lepaskan EM :( nvm EM, bnyak lagi gadis2 kat lua sana..ehem ehemm.hahaha

    ReplyDelete

Nuff n Klik Sini!