Encik Mimpi and The Tidur's Blog!

Welcome to blog aku. Aku seorang lelaki biasa yang minat bermain muzika dan suka menyampaikan perasaan atau pendapat melalui seni muzik aku sendiri. Aku suka menulis lagu dan melalak berseorangan ditemani gitar akustik buruk aku.Aku takde la hebat mana pon bergitar, tapi macho lah jugak. So kalau suka, dengar. Tak suka, senyap sudah. :-)

Tuesday, April 6, 2010

Jage Hati Semua Mmg Leceh La...

kunci gitar jaga hati

Hello semua.. En Mimpi di sini... Nak cerita pasal perkara yang berlaku minggu lepas. Aiyaa.. Macam2 berlaku la. Letih jugak nak menghadapi semua ini. Tapi nak buat macamana, ini lah hidup. Ini lumrah yg perlu kite hadapi dalam kehidupan ni..

Aritu pada asalnya nak pegi airport, untuk buat renew bg visa en mimpi yang abes tempohnye kat bandar sini.Plan nak pegi ngan 2 org kwan kat sni lagi. Nak pegi airpot dari sini, jauh jugak, dalam 40minits. Mmg pada asalnya nak pegi airport saje, sebab xigt ade plan lain. Pastu, ade dpt msg plak dari Syuk (bukan nama sebenar) , kate eh "ko kat mane, da lame da tunggu ko ni" . Ishh... En mimpi pon pelik arr.. Ade ke berjanji ngan die ni.. Oh! Rupenya mmg da ade janji ngan die,janji nak pegi bawak die beli barang kat ade la satu tempat ni bername pasar K. tapi sebab die mcm xigtkan, pastu selalu jumpe pon die mcm xendah je pasal nak pegi tempat tu, so en mimpi igt mcm plan da cancel ke ape ke camtu laa..

sudah2 plak clash ngan ari nak pegi airport ni plak. pstu,en mimpi ckp kat die "weh, aku igt cancel da nak pegi arini..ak nak pg airport jap lagi laa".. pastu die balas msg dgn emo plak. ckp ape la kate da janji semua la x tepati la ape la semua2 tu la. mmg susah la camni. pastu en mimpi cam konfius la. kalau xpegi airpot, org yg nak pegi airport same2 tu kate ape pulak.pastu kalau pegi airpot, ngan die ni plak nak jawab ape.

mmg la salah en mimpi gak, xtanye die , jadi ke tak pegi tu. tapi die pon cam buat tak kesah je, mcm xde ape2 je, atleast esok nak pegi tlg la igtkan arini. susah la camni..kat sini kereta terhad, kalau da janji ngan orang ni, orang tu plak xleh gune kereta. maknanye, kene korbankan salah satu utk dapatkan salah satu. bukan xnak tlg, bukan nak mungkir janji, tapi kite kadang2 tersepit dalam keadaan yg tibe2 muncul dlm mase yg tak sepatutnya.

susah nak jaga hati org ni sebananye. Kalau jage hati A, hati B pulak akan xterjage. Kalau jaga hati B, mgkin hati C pulak yg terasa. Kadang-kadang bila jaga hati A,B dan C, hati sendiri pulak tak terjaga. Susah kan ? Haha. Inilah kehidupan..

Kdg2 en mimpi ngan Baby sendri ada salah faham mcm ni..selalu jgak kdg2 gaduh sebab2 lebih kurang mcm ni la..Tp biasanya kitorang gaduh kalau salah faham mcm ni, xlame pon.. Bila da explain camtu2 camni2, n dua2 dapat faham, pastu da xgaduh da..makin rapat n makin syg ade la. chey wah. kdg2 en mimpi yg akan pujuk n explain kat Baby kenape jadi camni2 camtu2. kdg2 pon Baby pujuk en Mimpi jgak kalau jadi ape2 slah faham.. Bg kami, yg penting kalau ade masalah same2 duduk berbincang n selesaikan dgn care yg baik.. Bukan selesaikan dgn emosi! Heee...




Menjaga Hati

Masih tertinggal,
bayangan mu,
yang telah membekas,
di relung hati ku.
Hujan tanpa henti,
seolah pertanda,
cinta tak disini lagi kau t’lah berpaling.

[Reff:]
Biarkan, aku menjaga, perasaan ini oh.
Menjaga, segenap cinta, yang telah kau beri.
Engkau pergi, aku tak ‘kan pergi.
Kau menjauh aku tak ‘kan jauh.
Sebenarnya, diri ku masih,
mengharapkan mu.

Masih adakah,
cahaya rindu mu,
yang dulu selalu,
cerminkan hati mu.
Aku tak’kan bisa,
menghapus diri mu,
meski ku lihat kini kau diseberang sana.

[Reff]

Andai akhirnya,
kau tak juga kembali,
aku tetap sendiri,
menjaga hati.

[Reff] (x2)

Sejujurnya, diri ku masih,
mengharapkan mu.

53 comments:

  1. eh, nak renew visa?
    r u malysian rite?
    haha. . visa apekah?

    ReplyDelete
  2. comel gambar telur tuh..=p
    err ape yg sy salah eja ye?

    ReplyDelete
  3. alahai kesiannya!! biase laa tak boleh nak puaskan ati semua org

    ReplyDelete
  4. a ah.. memang leceh. kekadang dah jaga hati orang tapi orang tak jaga hati kita. uhuuuuuu


    en mimpi... ado orang cakap dni macam misha la.. hahaha

    kalau teruja, boleh ke link ini http://chekguisza.blogspot.com/2010/04/ardinihumaira-sepupu-misha-omar.html

    ReplyDelete
  5. hmm...hati itu sesuatu yang unik :)

    ReplyDelete
  6. Biasalah hati manusia dan akal manusia itu suka berfikir akan kepentingan diri tanpa cuba memahami keadaan sebenar maka berlaku salah faham.
    Percubaan untuk memberi penjelasan memang agak sukar, tak semua nak terima alasan biarpun alasan itu benar.

    ReplyDelete
  7. huhu..yup2.. susah nak puaskan hati suma org kan.. last2 baik kita jaga hati kita sorg2 jek kan an..

    ReplyDelete
  8. betul2..memang susah nak puaskan hati semua orang..
    senang2 kita puaskan hati kita dulu..hahaha..

    lagu ni memang best..da lame tak dengar..=]

    ReplyDelete
  9. lagu ni best..
    alaaa..nak dgr suara mimpi tap ixde speaker lak kat opis..tunggu malam daa..~

    ReplyDelete
  10. hati-hati menjaga hati...bermati-matian utk selamatkan hati....tp sape tau,sbb sume tersimpan dlm hati

    ReplyDelete
  11. alahai kesiann

    situasi camni selalu terjadik kan? sbb tu wani sblum apa2 wani salu sms malam tu tanya jadi ke tak

    tapi kadang2 bila byk benda nak pikir mmg la salu terlupa

    ReplyDelete
  12. hati manusia..begitulah encik mimpi...

    ReplyDelete
  13. xpelah, selagi kite boleh sabar kite sabar je lah kan, ade lah ganjarannye nnti :)

    ReplyDelete
  14. mmg tak dapat nak jaga hati semua org.. so, konfem dulu jika de pape janji..

    ReplyDelete
  15. hmmm, mmg susah nak puaskan hati smua org,kalo ak, cancel kan je mana2..pastu pandai2 ah mintak maaf n pujuk..kalo dia gedik sgt nak merajuk, lantak ko lah..dah besar kot..kalo budak kecik tu lain cite ah..lgpun sblm2 ni penah ke cancel janji cam tu dgn dia..x kan?...

    ReplyDelete
  16. tol2..sangat susah nak puaskan ati semua org..bak kata orang,x semua suka kita..hehhee

    ReplyDelete
  17. mmg setuju ngan encik mimpi..bukan senang nak jaga hati semua orang. sampai kadang-kadang hati sendiri xtau siapa yang jaga..

    ReplyDelete
  18. en.mimpi ini lah yang aku tgh alami
    jaga hati org lain
    tp hati sendiri yg sakit
    susah kan.....

    ReplyDelete
  19. oh.benar2, sgt penat mahu jg hati semue org, lame2 hati sendre yg sakit kan? takde org kesah pon kan.

    ReplyDelete
  20. a'aaaaahhhh!!! mmg ssh la nak jage hati orang. kdg2 mereka nak kita jage hati dy jer. Hati kite?? Mereka pijak2. It not cool ok.. tapi, nak buat mcm mne hadap jer la.

    Letih, mak nyah~~

    ReplyDelete
  21. encik mimpi memang manyak betul mimpi dier!!

    ReplyDelete
  22. kalau kita jaga hati org
    agak2
    org jaga tak hati kita balik?
    sgt leceh kan.

    ReplyDelete
  23. singgah mbls kunjungan anda..:P

    hurm...blm ten2 org akn jg ht kt..
    2 r mslhnyer..

    ReplyDelete
  24. ada suara,da bakat.. go en mimpi go!

    ReplyDelete
  25. Singgah baca lirik lagu...En mimpi.....

    ReplyDelete
  26. encik mimpi...
    ada AWARD untuk anda..
    sila terima dengan teruja dan gembira ye ? hee
    singgah PELANGI meh untuk amik award (:

    ReplyDelete
  27. lama tak dengar lagu encik mimpi..

    ReplyDelete
  28. hati sendiri selalu tak dapat jaga....

    ReplyDelete
  29. kenapa encik mimpi dah lama menyepi?? kemana menghilang nie?? lena diulit mimpi indah kah??

    ReplyDelete
  30. tak pyh jaga hati org lain.. pndai la dia nk jaga sdiri =p

    ReplyDelete
  31. saya terdiam...lama.....berfikir dan pelbagai rasa apabila baca entry ni...

    perihal hati dan perasaan buat saya selalu berfikir....

    salam ziarah!

    ReplyDelete
  32. memang benar asyik kita nk jg ati org tp ati kita org pijak2. buat dunnoe je enchek mimpi..

    ReplyDelete
  33. salam. en mimpi.

    pertama kali masuk cni ;)

    best lah! setiap entri mesti ada lagu. suke suke suke....


    -- betul. susah nak jaga hati semua org. hati senirik lagi susah nak jaga-- ;)

    ReplyDelete
  34. salam ziarah.
    mang ssh jaga ati org. tol en mimpi ckp.
    kalo jaga yg ni, yg laen lak terasa.
    hurmm..

    ReplyDelete
  35. Salam En Mimpi

    Mimpi En Mimpi telah menjadi kenyataan...

    Sila ambil award di blog saya..

    http://inblog2share.blogspot.com/2010/04/cedars-blogger-award-siri-4.html

    ReplyDelete
  36. walau dah byk komen stil nak komen jugak..
    hope xkesah ~
    ^^
    manusia xlps dr kesalahan...
    setiap kejadian bley di jadikan pengajaran..
    :D

    ReplyDelete
  37. alahai romantiknya kamoo ngn baby kamoo.
    hope happy ever after:)

    ReplyDelete
  38. payah kannn nk jaa ati org, ati sndiri xtjaga..

    ReplyDelete
  39. memang susah nak jaga hati semua orang..
    apatah lagi nak puaskan hati semua orang..
    akhirnya nanti hati sendiri jadi mangsa..

    kite sangat berharap mereka tau yang kite cube sedaya upaya menjaga hati mereka tapi sebaliknya tidak sekuman pun mereka fikirkan..demm~

    jangan risau bukan semua seperti diatas..hendaknya..

    ReplyDelete
  40. mmg susah nk jaga ati owang,
    sampai mati pon x terjaga..
    sampai ati sdrik bengkak2 kaaan... :D

    ReplyDelete
  41. hati orang susah wo nk predict.. lgi la nak jaga, buat yng terbek sudah.. selebihnya,, atas DIA sahaja

    ReplyDelete
  42. cayalah...karya yang baik,nanti leh aku masukkan karya dalam blog aku..haha

    ReplyDelete
  43. an andai akhirnya eh cik mimpi?
    hikhik

    ReplyDelete
  44. en mimpi..x yah jage ati org kalo org x jage hati kite..senang citer...

    ReplyDelete
  45. who r u en.mimpi??...heheh...tp pa pe pn u msti nice guy...untung awek u....Baby n En.mimpi, i wish u all berdua happy sampai akhir hayat....amin...=)

    ReplyDelete
  46. susah nak jaga ati org ni, even org yg pling rapat ngn kite sndiri..hmmmmmm

    ReplyDelete
  47. sukeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  48. one entri on the spot for u dear
    http://hasrisa.blogspot.com/2011/04/jatuh-chenta-malam-hari.html

    ReplyDelete
  49. teringin nk dgr encik mimpi nyanyi lagu ni:
    http://www.youtube.com/watch?v=TYIfJFShxQQ
    ^__^

    ReplyDelete

Nuff n Klik Sini!