Encik Mimpi and The Tidur's Blog!

Welcome to blog aku. Aku seorang lelaki biasa yang minat bermain muzika dan suka menyampaikan perasaan atau pendapat melalui seni muzik aku sendiri. Aku suka menulis lagu dan melalak berseorangan ditemani gitar akustik buruk aku.Aku takde la hebat mana pon bergitar, tapi macho lah jugak. So kalau suka, dengar. Tak suka, senyap sudah. :-)

Sunday, April 4, 2010

Encik Mimpi : Lagu Bangun Pagi

encik mimpi kunci gitar lagu bangun pagi



Assalamualaikum semua.. Semalam en mimpi pergi buat kerja Part time lagi.. pkul 3pg smpai 6pg.. letih jugak ... tapi nak buat camana.. Kene buat keje lebih sikit, sebab nak cari duit utk beli kereta dan nak buat perbelanjaan ekstra sikit..

Kali nak nyanyi satu lagu la. Lagu ni mungkin ade je follower en mimpi tau.. sebab entry sebelum ni penah ade kuar lagu ni.. tapi kali ni nak cerite sikit perihal lagu ni.. Lagu ni en mimpi terjumpa kat internet, tapi tak ingat kat mana. yg pasti bukan kat youtube atau redtube. nyanyian asal Randy Pangalila, tapi die ni mmg tak femes pon. Tu sebab kat youtube tak kua lagu ni. Huhu..

Lagu ni antara lagu tema en.Mimpi dgn Baby.. chewah. ntah pape ntah, dalam bercinta pon ade lagu tema. Igt program realiti Tv9 ke? Tapi mmg da jadi macam trend kan? Asal kapel je, ade lagu tema. Macam budak2. Huhu.. Nak wat camane, en Mimpi pon mmg masih budak lagi.

Org biasanya akan nyanyikan lagu tidur, tapi en Mimpi da terbalikkan konsep tu, dengan menjadikan lagu ini sebagai "lagu bangun tidur". Mase tu ingat lagi, mula-mula en Mimpi postkan lagu ni utk Baby, dgn nyanyian en Mimpi sendiri. Pastu Baby macam suke, dia cam curious la ehh lagu ape ni??

Pastu en Mimpi cakap la en Mimpi pon tak tau lagu ape, tapi sebab rase best, tu sebab saje nyanyikan lagu untuk Baby. Lirik die pon cam kene ngan hubungan kitorang. Alahai jiwang. Tapi xpe, asalkan macho. Pastu, en Mimpi ckp kat Baby, "lagu tu xleh dgr sebarangan! Kene dengar waktu bangun tidur je. Setiap kali bangun tidur, wajib dgr lagu tu! Kalau tak, tamau kawan! Hee..". Saje je en Mimpi cakap macam tu. Tibe-tibe pulak rase nak cakap macamtu. Sejak aritu la Baby pon setiap hari bangun dari tidor, die akan dgr lagu ini.

Tapi serius, tak tau kenapa lagu ni kalau dgr waktu pagi, terasa sgt smpai ke hati. Mungkin en Mimpi je yg rasa mcam tu..Mungkin sebab lagu ni en Mimpi sendiri yg selalu dgr waktu pagi, sebab tu rase special. Haha sudah la en mimpi! Anyway I love you Baby ku muchuk! =)




Lirik n Ikan Kord

D Bm
Ku bayangkan.. ku tuliskan..
G A
Dan ku nyanyikan sebuah lagu
D Bm
Ku khayalkan.. ku sertakan..
G A G
Segala emosi dalam diri

A
Hingga ku dapat mencinta
D G
Dan ku persembahkan untukmu...
A
untukmu...

D G
Aku disini kerana cinta
A D
Aku bernyanyi kerana cinta
Bm G
Tanpa dirimu aku tak bisa
A D
Ku tak bisa... ku tak bisa...

42 comments:

  1. rndu na dgr en.mimpi nyanyi . hahha :)

    ReplyDelete
  2. love it!...nice theme song for ur relationship...thumbs up bro!

    ReplyDelete
  3. nice song.. aku baru dgr 2 lagu dari mu..
    1=unta liar
    ni 2nd

    ReplyDelete
  4. damn nice voice n song. sesuai btol bangun2 tido ni tros dnga.. hehe.

    ReplyDelete
  5. hi,anda telah di tag....sila keblog sy

    ReplyDelete
  6. best lgu neh! mmg terasa smpai ke lubuk hati..hmm

    ReplyDelete
  7. :) nanti balik sy dengar

    kat opis xlehhh

    hahahha

    ReplyDelete
  8. fuyoh ade lagu bgn pagi. good2 ^^

    p/s: ala. xperlu tanx sbb komen. hehe.

    ReplyDelete
  9. hehe..sweetnyer..best lagu nieyh..

    exceli sweet pon ade lagu tema gak..hehehe..

    ReplyDelete
  10. hye encik mimpi my idol !
    lame x jengah blog kamu.
    sowie.
    busy ah final ritu.

    kite da dolod sume lagu kamu.
    n ngah dengar sume ;)

    kan da janji ritu nk dgr if balik uma.
    ^___^

    ReplyDelete
  11. wahhh lagu baru lg..auchhh jelesnyaaa..
    untung ur baby ^^
    papon, nice song !!

    ReplyDelete
  12. da bgun stil rase dlm mimpi...mimpi yg terlena dek lagu yg macho dipagi ari..huuu

    ReplyDelete
  13. T.T

    terima kaseh,sudi
    pinjamkan suara ngan lagu
    Dr.jie likes~

    ReplyDelete
  14. wah seronok kamu encik mimpi tgh bahagia hehe

    ReplyDelete
  15. wahh, i noe i noe (:.
    until now i cant get that song, huwaa. .
    how?

    ReplyDelete
  16. tak payah tunggu bangun tido pun i have goosebump bila dengar lagu ni....its really nice song...i love it....

    ReplyDelete
  17. Encik Mimpi.. saya da lama dengar lagu Tanpamu ku tak bisa nih dari membe saya.


    She is one of ur fan. Tahu tak, bila saya dengar lagu nih, ia bagi impak pada emosi. sangat. terus rasa pilu, sedih dan tekenangkan seseorang. T__T

    ReplyDelete
  18. lagu randy yg tahu lewat semesta je. thanks for sharing.

    p/s: mmg slalo singgah cuma jarang tinggalkan jejak :)

    ReplyDelete
  19. hoho..da siap dgr since en.mimpi letak kt 4shared ag tuh.eyt..kumen entry org plakss nt yew??

    ReplyDelete
  20. en.mimpi...

    anda telah ditagged oleh saya...hehe

    http://azrulhisham.blogspot.com/2010/04/kena-tagged-ngan-cik-kiahweee.html

    ReplyDelete
  21. gua xleh nak play. youtube makan banyak bandwith

    ReplyDelete
  22. en. mimpi..oh no!aku dah mula jatuh cinta dgn sora kamu..hari tu aku ingat yg en. macho kat tepi tu suara penyanyi..rupanya suara kamu..

    dgn jujur ku ckp,aku akan selalu bukak blog ni semata2 nak dnga suara kamu.. (^_^)

    ReplyDelete
  23. ^_^ tenet dni slow hari ni.. dni hendap2 pon tak sempat mengomen.. huu.. en. mimpi.. dni ada reka lagu.. tapi tader muzik.. sebab tak gheti maen gitar.. hahaha gitar pon nan ado.. :p

    ReplyDelete
  24. jujur ye sy cakap yg lagu tu sweet!! i likeee ur voice! nice try & good job!

    ReplyDelete
  25. en mimpi mmg best
    dah download vid ni

    ReplyDelete
  26. en mimpi, mcm mana kita nak start bermain gitar? i mean cara berkesan nak belajar gitar mula2.

    ReplyDelete

Nuff n Klik Sini!