Encik Mimpi and The Tidur's Blog!

Welcome to blog aku. Aku seorang lelaki biasa yang minat bermain muzika dan suka menyampaikan perasaan atau pendapat melalui seni muzik aku sendiri. Aku suka menulis lagu dan melalak berseorangan ditemani gitar akustik buruk aku.Aku takde la hebat mana pon bergitar, tapi macho lah jugak. So kalau suka, dengar. Tak suka, senyap sudah. :-)

Saturday, April 3, 2010

Hikayat Unta Yang Hemsem

encik mimpi kunci gitar lagu unta pelik

Hey guys ini en mimpi yang sangat macho. Arini nak merepek sikit bole x? Hah? Aritu da nyanyikan lagu utk zainal, da nyanyi lagu utk cokelat cadbury, arini nak nyanyi lagu utk haiwan yg bernama unta.

Sebelum tu, mari kite belajar tentang unta dulu!

1- Unta paling tua ialah Protylupus, berusia 50 juta tahun, yg tinggal di Amerika Utara. En Mimpi menyukai pemain Barcelona Tierry Henry yang berumur 34 tahun.

2- Unta berjalan sbyk 3 km sehari utk mencari makanan. En mimpi berlari sbyk 7km utk memenangi larian BTN dalam acara merentas desa.

3- Unta suke berkumpul, dalam 6-30 satu kumpulan utk mencari makanan. Igtkan buat group discussion ke ape.

4-Tabiat unta ketika duduk berehat ialah meludah. Kurang asam betul la unta.

5-Unta yang bekerja berat mengangkat barang selama sehari suntuk, akan menghabiskan 8-12 jam sehari utk makan bagi cover balik tenanganya. Kuat makan gak ye, sembelih baru tau.


Dan akhir sekali, dgr la lagu dari en.Mimpi, lagu bertajuk, Unta Liar (Camel Liar).

36 comments:

  1. ni kalu irwansyah dengar lagu ni mesti dia nangis teresak-esak...hehe (^_^)

    ReplyDelete
  2. uhh! cam geram lak dengar lagu camelia ni.. selamba badak je dia suh camelia chau dari dia sebab dia ada perempuan lain..

    ReplyDelete
  3. hahaha.. xboleh blah.. ni nak panggil apa?? camelman atau spiderman??

    ReplyDelete
  4. haha lagu unta...cm sesuai utk hari raya qurban je ;p

    ReplyDelete
  5. hoho..ade terlepas ckp camelia plk~~
    ok..lagu cinta utk unta ni.
    en mimpi kene jual kat mesir..laku kowt.
    berebut unta beli~~

    ReplyDelete
  6. bagus juga info pasal unta tu disampaikan dengan sempoi.. tapi lagu tu lagi sempoi.. hehe

    ReplyDelete
  7. hahahaha..hebat btul..pecah perut glak.,,

    -sasa-

    ReplyDelete
  8. berkunjung pagi up traffik

    ReplyDelete
  9. alamak en.mimpi.. tetiba dah tak ada shoutbox ye. huhu.. dni baru je nak tinggal jejak kat stu. hehe.. lagu unta pon ado :p banyak idea en.mimpi ni. nanti reka lagu untuk dni pulak :)

    ReplyDelete
  10. gile macho unta pakai baju spiderman. kehkehkeh

    ReplyDelete
  11. ekekkek cam ampeh...meh kasik record sore ko..

    kasik publish kat 4shared,pakat ramai2 budak blogger buat ringtone sore ngko

    ihihihih

    ReplyDelete
  12. buat laa lagu ntok i lak. huhuh.
    tak malu tol.^^

    ReplyDelete
  13. uik! hensem2 ni unta. hahaha

    ReplyDelete
  14. sedapnya...
    sedapnya suara en mimpi..

    ReplyDelete
  15. hye!! just wonder, gitar u tu mhl x?? ade x dlm 200++?? btw, sedap suara u :DD good job bro!!

    ReplyDelete
  16. perh...unta pakai baju spiderman...
    spider unta betul...
    hahaha

    ReplyDelete
  17. Wow!sekali unta jadi spiderman da..he..he..artikel menarik bro!

    ReplyDelete
  18. salam, thanks sudi berziarah ke blog saya.

    dah lama teringin nak tau ape rasa daging unta..hehe

    ReplyDelete
  19. hahaha..smart unta y atas tu.. spimel r name nye..wakkaka

    ReplyDelete
  20. hahahahaahhah unta yang terhebatt kekek

    lagi sekali cair dengar sore encik mimpi awal2 tuuu hhahhaha

    ReplyDelete
  21. Kih kih kih... spiderunta..
    Pergh.. suara sedap.. siyes.. suara sedap..
    Bikin nangis wo...

    ReplyDelete
  22. KAMEL LIAR...lagu feveret selame nih...tp skg br taw kaitan lagu nih ngan camel..ahahaha

    ReplyDelete
  23. Ni ko edit sendirik ke mimpi ?

    wahaha.. comel2.. aku takleh bayang cam mane unta ni panjat dinding2, lompat2.. mesti tersangkut ngan bonjolan die tuh...

    ReplyDelete
  24. haha..caya r bro..pcah pankreas..

    ReplyDelete
  25. nape tak jupe shoutbox incik mimpi?

    ReplyDelete
  26. sangat suka dengan unta tu.Dah terpengaruh dengan Amarika nampaknya.haha.

    ReplyDelete
  27. I like your blog !!Thank you. They are really great .
    do not miss my goods , they are very beautiful !!
    Fashion watches
    Discount watches
    Antique pocket watches
    Engraved pocket watches
    pocket watch
    Keychain Watches

    ReplyDelete

Nuff n Klik Sini!