Encik Mimpi and The Tidur's Blog!

Welcome to blog aku. Aku seorang lelaki biasa yang minat bermain muzika dan suka menyampaikan perasaan atau pendapat melalui seni muzik aku sendiri. Aku suka menulis lagu dan melalak berseorangan ditemani gitar akustik buruk aku.Aku takde la hebat mana pon bergitar, tapi macho lah jugak. So kalau suka, dengar. Tak suka, senyap sudah. :-)

Monday, September 12, 2011

Tetiba je rasa nak nyanyi lagu ni

Assalamualaikum dan salam 3 rasa untuk semua pembaca! Hey, masih tak terlambat untuk En Mimpi mengucapkan Ah Selamat Hari Raya, Aidilfitri mulia kepada semua muslimin dan muslimat yang berada di Malaysia dan juga seluruh dunia!

Tahun ni macam tahun lepas gak, En Mimpi dapat cuti and dapat lagi beraya di Malaysia dengan family kat sini. Memang terbaik, Malaysia memang terbaik selain daripada topap sudah naik harga sedikit. Chet. Tapi dari segi kualiti makanan, lagi-lagi time raye macam ni, Malaysia memang paling best dalam dunia arr. Duk luar negara apa ada? Ada ke ketupat rendang dan dodol? Ah, perkataan biasa digunakan dalam lagu raya!

Da lama x update, tetiba je Encik Mimpi rasa nak update blog ni plak.Mesti korang semua rindu gila ngan En Mimpi kan? Perasan kaw liaw.. Biasanya kalau En Mimpi balik malaysia, memang tak akan update blog ni, sebab kat Malaysia macam-macam nak buat, sampai hand not win (tak menang tangan). Tapi entah, sebab maybe harini duduk rumah je kot, so rasa nak update n nyanyi 2 buah lagu ni. Entah kenapa 2 lagu ni pulak.Nak dedicate for someone kot. Entah lah. Dengar je lah! Banyak bunyik pulak =)


Note: Dua-dua lagu ni En Mimpi rakam guna handphone pinjam dari adik. Kualiti memang taraf 3gp tepi tangga atau pasar malam, tapi sebab kamera En Mimpi rosak, so ni jelah modal yang ada. Hentam saje laaa...

Bila Cinta acousticed by Encik Mimpi



n enjoy this one jugop!


Inilah Cinta (Akim) acoucticed by Encik Mimpi



p/s: Raya lama lagi. Pasni nak buat lagu raya sepam dua arr plak.

54 comments:

  1. wah ni update dua kali setahun ke pe..hehehe

    selamat hari raya incek mimpi :)

    ReplyDelete
  2. jatuh cinta dengar suara en mimpi.. peh.

    ReplyDelete
  3. prettty good yeahh (:
    love love love it
    make more song
    i wanna hear it

    ReplyDelete
  4. lepas ni ajak kpah berduet pulak yaaa...

    ReplyDelete
  5. best giler la inchik mimpi nyanyi...bertuahnye sape jadi gf awk! hehehe... inchik mimpi mesti hemsem kan? hehehe

    ReplyDelete
  6. bestnye~
    mun dulu slalu berangan someone will sing this song to me..hehe

    ReplyDelete
  7. Hai encik mimpi
    Nice voice

    Still remember me?
    :))

    ReplyDelete
  8. eh..kat cni mmg xder shOut eh?baru nk tinggalkn link..hehe

    pepOwn..trime kasih infOrm ur cOver tO me..
    sangat berbakat lah kamu...teruskan2..laen kali buat lagu tuk ct stu yap.menungguuu neh :D

    ReplyDelete
  9. wah..tuan empunya suare ek??sedAAp wohhh^^

    ReplyDelete
  10. nice lorh. suara sedap. btw, pandai encik mimpi main gitar. gitar saya tak berusik pun. berhabuk adalah..

    ReplyDelete
  11. boleh bawak masuk mimpi terus kalau macamni :) nice one!selamat hari raya jugak encik mimpi..hehehe~

    ReplyDelete
  12. saya sangat jatuh hati...

    semalam saya follow EM tapi x jumpa shoutbox...
    saya inbox di fb bertanya hal ini tapi EM tidak membalas...

    salam kenal Encik Mimpi...

    ReplyDelete
  13. nasib baik encik mimpi still ingat cik yana..hehe
    pekaba skrg?sehat x?

    btw,mne chatbox?

    ReplyDelete
  14. wah wah...boleh jadi artis ni...hehe

    ReplyDelete
  15. sora bole tahan jugak bah~~ hehe.. sejuk hati dengar, ~~ salam kenal! :)

    ReplyDelete
  16. termimpi disini 1206

    Jom berkenalan dgn Ghost Rider .http://gilamodified.blogspot.com/2011/09/lets-meet-my-ghost-rider.html

    ReplyDelete
  17. cover lagu camelia-rindu padanya...hihihih

    ReplyDelete
  18. boleh thn suare...best...keep it up... :}

    ReplyDelete
  19. tq enmimpi.....
    lgu mmpibasahtakde ke.(:

    ReplyDelete
  20. wahh encik mimpi !! mimpi kah kiwi melihat encik mimpi update blog ni ? apa2 pun mcm biasa suara encik mimpi memang best :)

    ReplyDelete
  21. wow, best lah suara Encik Mimpi!
    payah kalau dah terbawa bawa ke dalam mimpi.
    heeeee.

    :)

    ReplyDelete
  22. suke dgr awk nyanyi lagu akim tu.. sedapla.. gembira je dgr..

    ReplyDelete
  23. mcm lju gle je prt korus tu.. terkejar2.. yg lain nice..

    ReplyDelete
  24. saya follow sini..sayunya msk blog ni..:)tenang je..

    ReplyDelete
  25. encik mimpi, nyanyi lah lagu untuk saya sepatah dua..hehe,,tapi bukan lam mimpi noo ;P

    ReplyDelete
  26. best gak sure en.mimpi neh..
    cam suara band nasyid pon ad..huuhhu

    ReplyDelete
  27. encik mimpi nie kidal ke...? men gitar tgn kiri... cm ayah sye.....

    ReplyDelete
  28. bole tak encik mimpi msokkn sume lgu encik mimpi nih kt dlm 4shared... na download ler...

    ReplyDelete
  29. suara memang sedap sangat-sangat..cuma saya rasa lagi elok lau EM pakai microfon yang lagi clear..that mean yang mahal sikit la supaya suara EM lagi clear and tak ada noise semasa menyanyi..

    ReplyDelete
  30. erm in love jap.. =)

    ReplyDelete
  31. suke owg yg pndai nyanyi n men gtar mcm EM..slalu brangan nk ad pkwe leh men gtar....huhu...btw...sore EM sdap sgt...suke giler dgr...=)

    ReplyDelete

Nuff n Klik Sini!