Encik Mimpi and The Tidur's Blog!

Welcome to blog aku. Aku seorang lelaki biasa yang minat bermain muzika dan suka menyampaikan perasaan atau pendapat melalui seni muzik aku sendiri. Aku suka menulis lagu dan melalak berseorangan ditemani gitar akustik buruk aku.Aku takde la hebat mana pon bergitar, tapi macho lah jugak. So kalau suka, dengar. Tak suka, senyap sudah. :-)

Friday, December 30, 2011

Short Update ..... Blog Ini Akan Bercuti Sebab Wa ...

Assalamualaikum..

Hai semua yang ada kat sana. "Sana" tu refer kat mana, wa pon tak tau. Sekarang wa tulis post ni pada tanggal 1/1/2012, means harini adalah sebuah hari pertama bagi kalendar 2012. Tahniah diucapkan kepada semua. "Tahniah" tu refer kepada apa, wa pon tak tau.

Jangan nak harap wa nak wish korang macam "Ooohhh guyss... Happy new year! wawaHH.. weeeHH..Nu year year ahakk cheers huuu weee"". Sebab wa rasa wa tak sambut benda-benda ni. Macam pelik je sambut New Year bagai nak rak, konsert tu konsert ni, overnite itu ini, dansa sana-sini. Macam ape ntah. Maal Hijrah tu yang patut kita ambek perhatian lebih sikit. Ini New Year pape ntah ni plak. Huhu.. Sorry.. Wa cakap ni adalah "pada pendapat aku" je lah. Jangan nak panas ngan wa pulak, mungkin korang ade pandangan dan pendapat korang yang berbeza dengan wa. Huhu. Lek ah bro.

Wa nak bagitau wa akan menjadi manusia hemsem yang paling busy giler untuk bulan 1 dan 2 yang akan datang ni. Sebab wa akan menghadapi final exams tak lame lagi. So, wa nak ambek kesempatan ini untuk meminta cuti tanpa gaji daripada korang sebab wa nak fokus untuk paper-paper wa ni..Final exams wa kali ni wa nak buat yang lebih "terbaik" , berbanding sebelum-sebelum ni. Harap wa dapat result yang wa harap-harapkan. Wish me luck k guys yucks.

So that means wa akan bercuti dalam menulis blog untuk beberapa minggu. Eh.. eh... lek lek.. Jangan menangis wehh...Wa tak pandai nak pujuk-pujuk ni.. Wa memang akan pause kejap blog wa ni, tapi tak bermaksud wa akan terus berdiam diri dan memencilkan diri. Kalau wa rasa tensen-tensen study, wa biasa akan ambek gitar busuk guwa tu dan mula melalak. Wa mungkin akan upload gak lagu dalam masa "blog holiday" ni, tapi bukan dalam blog ni lah. Wa akan upload kat Youtube Channel guwa, dan wa akan post kan kat FB page wa.

Selain tu, wa pon akan lebih rajen untuk menconteng-conteng or melukis kartun yang chomel-chomel untuk korang semua macam yang wa selalu upload lately kat FB page wa. Sebab wa kalau study, memang tak sah kalau wa tak menconteng-conteng kartun sekali. Kalau tak menconteng, wa memang takde ilham atau semangat untuk teruskan study wa. Kihkihkih.. So jangan lupa selalu jenguk wa punya FB page tu. Tak nak tekan button "like" pon takpe, yang penting usha-usha la siket wa punya nukilan or contengan kat sana tu. Boleh keep on updating pasal Encik Mimpi. Kalau nak lahhh.. Kalau taknak takpe.. Takde paksaan. Lagipon wa ni sape je pon. Huhuhu...

Antara sketch-sketch yang pernah wa conteng-conteng (gambar hiasan )


Contengan wa banyak pengaruh dari komik Dragon Ball, One Piece dan Slam Dunk


Wa takleh hidup tanpa menconteng dan bergitar (bukan nama sebenar kihkih)

New Year.. Wa takde apa nak cakap sangat pon. Wa cuma nak ajak kita sama-sama bersyukur pada Ilahi je lah, sebab masih diberikan nyawa untuk hidup lagi kat dunia ni. Harap-harap kehidupan akan menjadi lebih baik lagi lah lepas ni. InsyaAllah, kita sama-sama doakan.

Kepada semua yang telah banyak menyokong and tak jemu-jemu memberikan semangat, memberikan idea dan memberikan kata perangsang pada wa selama ni, wa tak tau nak guna perkataan apa lagi untuk ekspreskan betapa wa sangat menghargai korang semua. Sangat-sangat terima kasih beb.. Tengkiyu sangat-sangat.. Korang memang terbayekk n sangat supporting gile!! Nanti kalau terserempak dengan wa kat KL nanti,jangan sombong-sombong nak tegur guwa ehh. Boleh kita lepak-lepak mamak pekena teh o ginseng segelas dua.

P/S : Setengah orang menganggap Tahun Baru sebagai permulaan baru bagi memulakan tabiat buruk yang lama. Kihkih. Jangan jadi macam tu bro.

113 comments:

  1. encik mimpi! jangan buat saya jatuh cinta kat awak! -_-

    ReplyDelete
  2. aku suka sketches kau.! buat hati aku cair! haha

    ReplyDelete
  3. lawak lah... cam ne nk lepak sekali kalau muka lu yg hemsem sangat tu, wa x penah tengok... haha~

    ReplyDelete
  4. Encik Mimpi... Gud Luck utk Exam ye :)

    ReplyDelete
  5. EM sy slalu follow lu punyer fb page tp xkomen pon.. slalu AG y komen.. =(

    ReplyDelete
  6. gud luck 4 ur exam En.Mimpi...nnti asseh usha fb En.Mimpi yer...p x komen sbb tkt...heheheh...

    ReplyDelete
  7. Memang santek sketching awak EM.. anyway, best of luck untuk exam awak :)

    ReplyDelete
  8. will miss u mr mimpi..

    ReplyDelete
  9. Encik Mimpi, AG comel tak? ;D

    ReplyDelete
  10. all the best bro ! gonna miss you hehe.

    -aku bukan tomboy-

    ReplyDelete
  11. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  12. aku bermimpi ker??mgkin tak..tp pada EM jgn bermimpi untuk last exam n harap bukan mimpi untuk keputusan final exam ni..doakan yg terbaekk jd wat lah yg terbaek selain dari mimpi yang terbaeekkk..do d best 4ur final exam..;)

    ReplyDelete
  13. gud luck yea e.M... tok final exam...
    sye akan sentiasa tggu post bru dari e.M....
    smile...

    ReplyDelete
  14. kata short update.. tapi panjang jugak karangan kau ni.haha

    ReplyDelete
  15. love u encik mimpi!sy da jatuh cinta...wink~

    ReplyDelete
  16. sy akn rndu en.mimipi!!huhuhu....blog en.mimpi wt sy epy bla sy cdey..hehehheh..peace!!

    ReplyDelete
  17. good luck encik mimpi ! you can do it ! aja aja fighting ! baca bismillah n jawab dengan baik tau ! jgn cuai dan jgn buat silly mistakes okay !
    lepas dah habis exams pastu tawakkal tau ! heeee take care encik mimpi ! \(^ω^\)

    ReplyDelete
  18. ...gud luck exam r.. :p

    ReplyDelete
  19. ~All is well~
    Good Luck for exam..
    FIGHTING!!!

    ReplyDelete
  20. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  21. gud luck exm nnt, chaiyok chaiyokkk !!! ^_^

    ReplyDelete
  22. Encik Mimpi...sy akn btl2 rindukan awk....ape2 pon..Gud luck in ur final exam yerk....peace...

    ReplyDelete
  23. good luck.bitauffiq wa najjah !:D

    ReplyDelete
  24. buat yang terbaek untuk exam....

    ReplyDelete
  25. encik mimpi..gud luck exam! nnt nyanyi la yg ni plak:
    http://www.youtube.com/watch?v=dhwdEtO5fJE
    ^___^

    ReplyDelete
  26. gd luck mr mimpi.. :)aja2 fighting ye..btw,cntek contengan2 tu..

    ReplyDelete
  27. suara,bakat,perwatakan encik mimpi buat saya terasa kehilangan sesuatu yang saya pernah miliki sebelum ini..ya Allah saya amat merinduinya..

    good luck encik mimpi..

    ReplyDelete
  28. ala lamanya encik mimpi cuti...

    ReplyDelete
  29. hai hai Encik Mimpi si suara yang lunak lagi merdu, nak signnnn! hehe.

    sile2 lah jengah entry pasal Encik Mimpi ni,

    http://nurulimanrosman.blogspot.com/2012/01/apabila-lagu-bahasa-inggeris.html

    ReplyDelete
  30. just found your blog...sweet, nice and klakar...its grateful to have someone like you... :)

    ReplyDelete
  31. selalu usha fanpage awk EM ,selalu nak komen dengn awak, tp yg selalu komennye AG ..erm..

    ReplyDelete
  32. beb! pndai ko mlukis la...wa salute sama lu...
    lebiu like a love song baby~~ ecececeh~~~

    ReplyDelete
  33. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  34. kebelakangan ni.. trjadi byk sgt mslh dlm hdup.. slalunye time sedih2.. blog encik mimpi la jdi mangsa.. tak pasal tergolek2 ketawa sorang2.. thanks ya encik mimpi.. gud luck 4 ur exam.. nnti update lagi taw blog ni.. =)

    ReplyDelete
  35. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  36. salam....
    nice sketch...mcm lukisan adik sy...=)

    ReplyDelete
  37. encik mimpi...saye rase saye dah jatuh chenta ngan awak...tapi saye x pernah tengok muka awak...saye teringin sangat nak tengok muka awak yang awak cakap hensem tu...nape awak x nak letak gambar or tunjukkan pade semua rupa awak...x kesah lah apepon asal hati ikhlas...orang tua tua cakap rupa x penting yang penting hati juju,ikhlas...saye nak dating ngan awak leh x,lepas awak habis exam...apepon go0d luck semoga Allah tolong awak menjawap soalan itu dengan tepat...asye di sini hanya mampu doakan yang terbaek jerk untuk awak...insyaallah awak akan dapat keputusan yang cemerlang...kalo dah thu keputusan ngan lupa mak ayah n saye...saye nak awak thu yang saye amat mencintai n menyanyangi awak...awak lah hidup saye...

    ReplyDelete
  38. Assalamualaikum, Encik Mimpi. Sorry selalu jengah blog awak tapi tak nah komen tanda saya nah singgah sini. Hee. Ni 1st time rasanya saya komen. Saya tahu sal awak pun through FB. Ada bdk2 FB letak lagu ciptaan awak kt wall dorang. So far. Alhmdulillah. Nice work la awak. Nice lyrics, nice melody and nice voice. Terbaik ! Hari tu, saya ada gak baca cerpen dkt penulisan2u.com. ( Tempat WAJIB singgah bila free. ) Tajuk Saya Benci Awak Encik Mimpi !!! Itu cerita real sal awk ke apa? Klu btoi, mmg sweet laa. :D

    Ohh. Dah terlbih pnjg lk komen. ==' Soryy. Btw, good luck ye awak for the final exam. Be the best, beat the rest. Okey? Jwb elok2 nanti dan jgn lupa bca doa dulu tau. Last but not least, teruskan berkarya and never stop okey. SUKA contengan awak dan lagu awak. K, bye. :)

    ReplyDelete
  39. rasa nak ketawa, rasa nak menangis, rasa nak maki hamun. hahaha! sorry Encik Mimpi/ EM..komen dia org2 ni pelik2..hehehe..da lame saye ushar blog abg ni..funny boy..macho ke??(pikir2) hahaa..baibai! sihat2 selalu yee..assalamualaikum..perbaiki lukisan anda..:p wahahahhaa(gelak jahat)

    ReplyDelete
  40. slm,,sy xknl awk,,p i like U,,,awk pghibur saat sy tgh sdey lpas dikhianati,,celoteh awk pgubat utk sy,,tq encik mimpi (^_^)

    ReplyDelete
  41. untunglah dapat buat org jatuh hati kat awk~ :)

    ReplyDelete
  42. haaa dah tau dah sape encik mimpi!!

    ReplyDelete
  43. Assalamualaikum encik misteri, kenapa sunyi jer? :(

    ReplyDelete
  44. encik mimpi, bila nak update lagiiii. menyepi je ni :|

    ReplyDelete
  45. update la wey...!!!!

    ReplyDelete
  46. GM.. ce wat lagu goolate lagu avril lavingne-smile.. msti gempak laa

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
    2. This comment has been removed by the author.

      Delete
  47. hang ni hebat jugak.aku reti sketch tapi tak reti main gitar,hang boleh dua dua!mana aci!

    ReplyDelete
  48. en mimpi,puas i cri fb u n ur blog,lastly jpe jgak..xprasan u da ltak link kt utube..sory to say that i dah fall in lev with u,huahua.. syok sdri je la,tp hrap sgt awk dpt follow i kt fb,tu je yg i hrapkan.. chacha ieyra II,even skali je awk tgur,dh syukur sgt,xlena tdo i,haha..
    btw,hope u success slalu en mimpi.. :D

    ReplyDelete
  49. You're such a mystery-mystery guy!! This blog are awesome and funny.

    ReplyDelete
  50. encik mimpi da lama x update blog ni... rindu la nak bace coretan encik mimpi lagu pun mcm da lama x update kat you tube fb pun mcm da xde jerk mane encik mimpi menghilang

    ReplyDelete
  51. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete
  52. bro, da alang2 bulan sebelas ni, cuti je la smpai setahun ke dua tahun sengah ke...haha joking2... lama gile ni tak update

    ReplyDelete
  53. mohon EM update belog! x pun mohon EM compose satu lagu ke?

    pelishh..

    ReplyDelete
  54. woi, bile nk update blog....rindu dowh blog ko....hehehe =)

    ReplyDelete
  55. kunjungan gan , bagi-bagi motivasi
    semoga menjadi semangat .. :)
    Memaafkan adalh cara balas dendam yang paling mulia.

    ReplyDelete
  56. post yang dah setahun ><

    ReplyDelete
  57. bila EM nak update blog??mmg suke update seathun sekali erh?ohh bagus lah =,=' balik malaysia nnt update tau :)i tunggu u :P

    ReplyDelete
  58. melalui pemerhatian En EM seorangg yang kuat membebel .
    1st time dgr cover En EM sambil study utuk exam final .
    thumbs up=)

    ReplyDelete
  59. bila nk update bl0g?..sy xrindu EM,tp ustazh pilihan..heee..btw ur bl0g n vde02 penganti rcgn runningman sy~ :D

    ReplyDelete
  60. Acano den nk nego nyaaa . Muka pun malu malu nak kasi . Haha . papepun goodluck :D Wish you the best :)

    ReplyDelete
  61. pandai melukis. untunglah ada pelbagai bakat. nyanyi sedap, lukisan pun lawa.

    ReplyDelete
  62. dh lame cgt blog ni bercuti EM .. hehe

    ReplyDelete
  63. encik mimpi..lamenye menyepi.. semoga bahagia n sihat2 slalu la erk...

    ReplyDelete
  64. aslkum.. u have so nice blog ...bleh sy follow u? if can pls follow me back ya.. thx =_=
    http://slapmestore.blogspot.com/

    ReplyDelete
  65. encik mimpi sedap nama aq pun nak nama samaran jugak la encik tidur hahaha
    >.< :D
    ;)

    ReplyDelete
  66. http://indielocallalala.blogspot.com/...tetiba promote blog sendiri lak kan...do visit my blog k...

    ReplyDelete
  67. tabik lha brooo (Y) .. sume lagu bro buat aq suka ..

    ReplyDelete
    Replies
    1. This comment has been removed by the author.

      Delete
  68. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  69. bila encik mimpi nak update blog...satu entry je update..hohohoo..pelishhh... :3

    ReplyDelete
  70. Encik mimpi please update blog

    ReplyDelete
  71. why encikmimpi? nama yg sedang hangt ...wow! congrts. *idk who r u,dgr nama lu popular sekarang tu yg mencri gerangan org yg bernama encik mimpi.haha

    ReplyDelete
  72. please .. tunjuk muka ...

    ReplyDelete
  73. suddenly it feels diff bila encik mimpi cam kena kejar tiba2.
    long time no visit~

    ReplyDelete
  74. Best nyer lagu nie... tiap2 sblom tdo dengar... pasti indah mimpi... terima kasih Encik Mimpi... ;-)

    ReplyDelete
  75. anak Bandi Amuk ke?

    ReplyDelete
  76. bagus jugak tak bagitau nama tak tunjuk muka . jaga privasi . takdelah orang perhati ke sana ke mari . eheh

    ReplyDelete
  77. Assalamualaikum, wahai encik mimpi.. ok.. sebelom ni guwa x pernah komen tp ari ni wa nak jadi yang FIRST 4 this year.. hahahaha! dah banyak kali guwa keluar masuk blog lu ni.. tp mende sama je wa tengok.. ape cer EM... dah taknak update blog dah ke?? kate cuti 2 3 minggu je.. ni dah 2 3 TAHUN dah ni.. sedih guwa tau.. keciwa ni ha.. EM, lu jangan terpedaya sama omongan orang2 di luar sana yang saban hari menyuruhmu bukak topeng! haha! (skemanyerr) tapi update la blog!! ok la... ni DULU la.. penat guwa.. dah sehat belom? moga cepat sembuh.. Amiin.. nak tengok lu nyanyi lagi.. (walopon hanya di youtube) EM,taknak buat lagu/parody versi islamik lagi? hehe.. SALAM~

    ReplyDelete
  78. pandai jgk EM melukis nih meh kite tepuk tangan ckit -respct-

    ReplyDelete
  79. knp dah lme x update ni??E.M..i think i miss ur song n 'essay'..hahaha

    ReplyDelete
  80. wa ad kwan mcam lu laa.... tp yg bezanya dy pompuan.... buku note dy pnoh dgn kartun but she more to anime... lecturer lecture dpan, dy draw blkng....

    ReplyDelete
  81. Akhirnye dpt jgak bce blog EM nie hihihi sgt best... Cntik skecth2 tu: -)

    ReplyDelete
  82. Akhirnye dpt jgak bce blog EM nie hihihi sgt best... Cntik skecth2 tu: -)

    ReplyDelete
  83. asyik2 fall in lev laa..fall in love la...heck. come on gegurl..relex2 dah la

    ReplyDelete
  84. ramainya awek yang komen~.hahah.Bestlah blog ni.Saya baru kenal encik mimpi waktu tengah malam pasang youtube,dengar lagu.Tapi saya kurang ingatlah tajuk lagu tu.hehhe.waktu tu tengah merajuk dgn ibu..hehehe.best lagu tu,boleh tahan merdu~. rindukanlah pun bet jugak sampai adik saya yg paling bongsu berusia 4tahun menyayi dalam toilet masa saya tengah mandikan dia.

    ReplyDelete
  85. Hey awak kt sana tu....mcm xsesuai jee tulis entri pkai lu wa, lu guwa...sbb selama ni da biasa aku, kau...tibe2 baca entri lu guwa mcm kejanggalan disini..ok bye..sekian terima kasih

    ReplyDelete
  86. https://www.youtube.com/watch?v=TDWKTF3TNJ8&feature=youtu.be

    bro tngok nii jap~ finger style mari

    ReplyDelete
  87. btw...first time comment to u..saye bukanlah siape pon..tp,
    saye ad new name mr.mysterious hahahah gurau jekk...hmmmm maaf yer gelaran tu :) ^_^`

    ReplyDelete
  88. Salam..xkshla awq sape..tapi wktu awq msok tb trus sy search blog awq..hmm..doakan sy dpt llaki y pndai nyanyi n main gitar cm awq k..

    ReplyDelete
  89. i hate you !!!!!! who are you -.-

    ReplyDelete

Nuff n Klik Sini!