Encik Mimpi and The Tidur's Blog!

Welcome to blog aku. Aku seorang lelaki biasa yang minat bermain muzika dan suka menyampaikan perasaan atau pendapat melalui seni muzik aku sendiri. Aku suka menulis lagu dan melalak berseorangan ditemani gitar akustik buruk aku.Aku takde la hebat mana pon bergitar, tapi macho lah jugak. So kalau suka, dengar. Tak suka, senyap sudah. :-)

Wednesday, January 20, 2010

Lagu utk u'all ~

Hello dan assalamualaikum semue ~!!
Setelah berehat berbulan-bulan lamenye, en.mimpi nak memperdengarkan sebuah lagu kepada smue yang ade diluar sane! Lagu ini bukan lagu baru, tapi lagu yg telah en.mimpi cipta n recordkan pada 3tahun lepas (2007) bersame band en.mimpi pada waktu tu..Jgn salah sgka ye, ini bukan lagu en.mimpi n The Tidor, tp ini adalah lagu band en.mimpi yg bernama?? hehe..sengaje en.mimpi nak maen rahsie2..mgkin ade yg penah dgr lagu ini kerana lagu ni penah popular(perasan gile!!) di kalangan pendengar2 lagu indie online..kene arr teke name band en.mimpi dulu mane leh asek en.mimpi nak bagitau jek.ni sudah lebey beb...hahaha...jadi bagi sape yg ingin mendengar suare en. mimpi ketika en.mimpi berusia belasan tahun , sile dgr lagu ini dgn penuh khusuk dan tadawuk.(suare i yg belum matang lagi ni..x akil baligh lagi awww....wahahaha)...



STORY OF THE SONG
Lagu ini sebenar diciptakan beberapa bulan terakhir mase-mase kitorg sebelum fly
ke negara orang asing ni...lagu ini diciptakan utk menyatakan perasaan terima kasih dan penghargaan terhadap semua rakan-rakan n guru-guru n ahli keluarge yg selame ini
menyokong n memberikan kepercayaan sehingga ktorg dpt berjaye menjejakkan kaki
ke menara gading gajah ni.Mmg macho ar.Kalau diamati lirik lagu ini betul2, mmg la
mcm lagu-lagu cinta jiwang abes, tp actually ia lebih kepada menceritakan sebuah janji ktorg utk terus maju n xlupe kan diri bile da berada di negara org ni...duduk di negara org ni bukan utk
bermegah-megah, tapi utk menimba ilmu dan yg paling penting pengalaman .Mmg macho arr..
Jadi ape tunggu lagi, layan blues arrr~~!! (bukan layan 'blue'!!!'blues' okeh)





p/s: Gambar di dalam lagu atas ni adalah gambar ketika band ktorg wat persembahan
kat UM dulu2.. Encik Mimpi tiada di dalam gambar ketika itu sbb tgh makan kat belakang kot. macho abes.

60 comments:

  1. yeheee.. en mimpi sudah kembali!! besh2...

    ReplyDelete
  2. cayala bro..
    letak bnyak2 lagu2 ko eh..
    bole gua layan..hehe

    ReplyDelete
  3. thnx for the saport cik frodo missnera en.irfat..
    sile layan lagu n download jike nak~~! heee

    ReplyDelete
  4. the tidor sbb xde idea nak bagi name! hee..
    thnx for the support . mmg macho ar..

    ReplyDelete
  5. besh333!!!!~~ 1st gak dengar laguuuu niee~~ heheheh~~ ala~ nak yg mp3 nye format!!!~

    ReplyDelete
  6. link utk download:

    http://www.4shared.com/account/dir/15607046/d865843d/sharing.html?rnd=73

    thanxx =)

    ReplyDelete
  7. bole tenangkan hati lagu ni
    thank,sudi singgah kat blog saye. n bagi saye dengarlagu ni.
    mmg suke dengar bunyi gitar.. leh tenangkan jiwa
    thanks en .mimpi..

    ReplyDelete
  8. fly pergi negara?

    lagu ni sedih...paling suka part gitar tuh...:) tapi macam lame pulak :)

    ReplyDelete
  9. negara Trinidad n Tobago.
    terima kasih kepada semue yg suke =) .

    ReplyDelete
  10. en mimpi..nice song..tajuk nye ape? ^^

    ReplyDelete
  11. tajuk lagu : Selamat Tinggal Bintang =)

    ReplyDelete
  12. hmm encik mimpi sedap2 ! btw im the organizer of some events in my college at kl. boleh la dtg cni :)

    ReplyDelete
  13. ekceli kagum dgn org pandai men gitar ni~~
    sedap lagu ni..nasib xbleh mkn..auummn!! ^_^
    really nice song, McDreamy.. ^_^ or En.Mimpi

    ReplyDelete
  14. encik mimpi dalam proses menyiapkan lagu baru bertajuk "Mama Lisa" !! tunggu ye smue =)

    ReplyDelete
  15. ok....aku mmg suke gile musing yg ade gitar...best~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

    thanx utk lagu ni..
    sbb lumut pon di negara orang...
    sebak lah plak.huh

    ReplyDelete
  16. wa bg lirik lu buatkan lagu boleh ker?=p

    ReplyDelete
  17. nice sOng...
    lirik yg menyentuh..:)

    ReplyDelete
  18. sukaaa
    tengah nak donlod semua
    :p

    ReplyDelete
  19. hey,,suke lagu ny^^
    sedapnya suara=)

    ReplyDelete
  20. Selamat Tinggal Bintang

    Lagu: Encik Mimpi
    Lirik : Padil Neiro


    ku fahami kau tak inginku melangkah pergi
    namun ku harap dikau kan mengerti
    tak semua berakhir disini

    ku sadari kitakan selalu saling merindui
    namun janganlh hendak ditangisi
    kerna wajahmu terpahat dihati

    mampukah kuhentikan detik dan waktu
    biar semua ini tak berlaku
    bukan inginku takku menduga kau terluka

    walau beribu jauh dimataku
    mawar rinduku takkan bisa layu
    akan subur kusiram selalu dalam doaku
    ----
    pintaku kitakan selalu saling merindui
    namun janganlah hendak ditangisi
    tak semua berakhir disini

    mampukah kuhentikan detik dan waktu
    biar semua ini tak berlaku
    inginku padam sejarah hitam ketika bersamamu

    mampukah kuhentikan air matamu
    maafkanku setulus hatimu
    bukan inginku takku menduga
    jiwamu terluka

    walau beribu jauh dimataku
    mawar rinduku takkan bisa layu
    akan subur kusiram selalu dengan doaku

    walau bertahun tidakkan bertemu
    bintang kasihmu kan ku lihat selalu
    moga saat kita kan bertemu kau ku tunggu 2x

    ReplyDelete
  21. singgah sini incek mimpi..
    bestnya dengar lagu ni..
    menusuk kalbu.. hehehe.. (^__^)
    nak add link blog ni la.. smoga maju jaya incek mimpi and the gang.. (^__^)

    ReplyDelete
  22. best!
    bila nk kluar album ne?

    ReplyDelete
  23. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  24. :) nice song.
    insyaallah, someday
    we all gonna hear ths song
    in the radio :D

    ReplyDelete
  25. best!!!
    first tym dga trus suke..
    heee~

    ReplyDelete
  26. gosshhhh~~!!!!!!! love ur song....sweet..>.<

    ReplyDelete
  27. nak jatuh cinta. bolehhh? sedap sungguh.

    ReplyDelete
  28. wah..mmg sedap..kena nyanyi utk illi b4 tido tiap2 ari ni..=)

    ReplyDelete
  29. i love this song.
    nice melody, great voice. :)

    ReplyDelete
  30. nice song :)
    en mimpi tgh mkn time tu? hahaha
    btw suke gitar ats sane tu :pp

    ReplyDelete
  31. caya la...mcm ta caye encik mimpi da kembali=))yeah!

    ReplyDelete
  32. lagu nie besh~~
    tangkap leleh,lentok dan macho r..
    btw,lagu nie dah download..tp xthu tajuk ape..huhu

    ReplyDelete
  33. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  34. hai....lama tak jenguk blog kamu....u song getting better and catchy...just in this song....sapa yg nyanyi, honestly i dunt really like it. The melody and the lyric very good, tapi suara macam tak sesuai.i mean alunan. im not expert, but im listening so i know what i want to listen...but then bravo, its good

    ReplyDelete
  35. sedih gilaaa kan perasaan b4 fly?nak berpisah ngn kawan2,ke tempat tah mane2 kat negara org ni.nak pisah ngn cikgu2 yg penat lelah mengajar.huuuuuu.

    ps:gua goosebumps weh time dnga lagu ni.HAHA~

    ReplyDelete

Nuff n Klik Sini!