Encik Mimpi and The Tidur's Blog!

Welcome to blog aku. Aku seorang lelaki biasa yang minat bermain muzika dan suka menyampaikan perasaan atau pendapat melalui seni muzik aku sendiri. Aku suka menulis lagu dan melalak berseorangan ditemani gitar akustik buruk aku.Aku takde la hebat mana pon bergitar, tapi macho lah jugak. So kalau suka, dengar. Tak suka, senyap sudah. :-)

Friday, June 12, 2009

Tanpamu Ku Tak Bisa - the Tidor

ehem2..lame gile en.Mimpi menyepikan diri..akhirnya muncul juga dgn entry baru dan LAGU BARU yeahh~~!macho gile ah kemunculan kali ni. minggu lepas ade peperiksaan pertengahan tahun (pjg x tulis?).alhamdulillah en.Mimpi berjaya buat ngan macho sekali.alhamdulillah.. minggu ni sgt x bz sbnanye! kelas xbanyk, tapi report je byk..sape kah nak volunteer tlg buatkan repot ni! malas tul laa...



Tanpamu Ku Tak Bisa - the Tidor


Tanpamu Ku Tak Bisa
Muzik: the Tidor
Vocal/Arrangement : en.Mimpi
Ori Perf: Randy Pangalila

Ku bayangkan.. ku tuliskan..
Dan ku nyanyikan sebuah lagu
Ku khayalkan.. ku sertakan..
Segala emosi dalam diri

Hingga ku dapat mencinta
Dan ku persembahkan untukmu...
untukmu...

Aku disini kerana cinta
Aku bernyanyi kerana cinta
Tanpa dirimu aku tak bisa
Ku tak bisa... ku tak bisa...


p/s:lagu ni xkan pernah bosan.percayalah. =)

Download Tanpamu Ku Tak Bisa - the Tidor.mp3 di sini.

33 comments:

  1. wah best gela lag neh encik mimpi buatkan lagu untuk ain bole tak?plis tolonglah :) ain akn support lagu encik mimpi nnt ain promote dekat kawan mespes blog dan ym!

    ReplyDelete
  2. lama jugak en. mimpi ni tidurrr

    ReplyDelete
  3. sumi sukee~

    mendayu2 dgr lagu nih..

    ^_^

    keep up good work..

    ReplyDelete
  4. ainul suka.. ainul suka.. ainul suka..
    lagu ni best gler arr..

    ReplyDelete
  5. ssooooo sweeetttttt.... encik tunang saya tak reti nak cipta lagu. huhuhuhu

    ReplyDelete
  6. niceeeeee!!!

    tgh layan lagu ni..

    ReplyDelete
  7. lagu yg ckup puitis.. so sweet.. i'll promote your song 2 my others friends.. they love it.. :D keep on good work.. all the best 4 ur study k..

    ReplyDelete
  8. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  9. nice...
    yanie suke..
    teruskan berkarya ye en.mimpi^_^....

    ReplyDelete
  10. Hi En Mimpi...
    Nice song with simple lyric..Teruskan berkarya..

    ReplyDelete
  11. Hmm...sori ek...tapikan...aku rse lagu nie kurang menangkap la.Xtahu la kualiti kurang ker apa.Macam kurang perasaan.Kurang spirit.Aku suka lagu Izinkan Hatiku.Ada value utk dipasarkan.

    ReplyDelete
  12. Saya tak bermaksud nak cetak rompak lagu ni. Saya sendiri tulis lirik lagu & ada few friends yg boleh gubah..saya dh minta kebenaran terlebih dahulu utk promote kan lagu en mimpi. neway, saya dah remove klip lagu en mimpi dr blog saya

    ReplyDelete
  13. mmg x bosan bile dgr lagu2 en mimpi nih...
    sgt comel....:))

    ReplyDelete
  14. encik mimpi..request= na tgk gamabr dia..suara sumpa sedap dan lazat ;p

    ReplyDelete
  15. sori la en mimpi...sesungguhnya aku bermimpi di siang hari tika menghayati akan bait2 lagumu...aku cuba utk menghayati...namun yg pastinya...memBOSANkan....

    ::mungkin aku buta menilai kot??

    ReplyDelete
  16. bosan ke ? haha XD~~~~

    n thanks utk semua yg suka~~~!!

    ReplyDelete
  17. Jangan lupa utk hantar semua karya kamu di sini: http://creativecommons.org/licenses/my/ barulah boleh claim hakcipta.

    ReplyDelete
  18. besh2..
    dh xtau nak taip ape.. hehehe
    syok dengo

    ReplyDelete
  19. tak bohsan la lagu ni..dee dah ulang2 banyk kali pon tetap suke lagu ni.. encik mimpi punye suara shedap dan romantik dee sukerr

    ReplyDelete
  20. ENCIK MIMPI!

    CAMNE SOUND MUSIK KAU LEY JADI SEDAP YEAH?
    KAU ADA RECORD STUDIO PE??

    CKP R...AKU MAO GAK BIKIN SONG.
    HAHHAHA:)

    ReplyDelete
  21. Actually, mula2 bace tajuk, "Tanpa Mu KU Tak Bisa Tidor". Eh, rupanya silap bace. huhu. Well, nice song. Ade bakat la. Keep it up!

    ReplyDelete
  22. hohoh okay2 sedap jugak walaupun takleh lawan faizal tahir keke. Pisau makin di asah makin tajam kan jadi asah2 lah selalu yer encik mimpi hehe.
    Baru jumpa blog ni hehe. Best2.

    ReplyDelete
  23. sdap la lgu ni en.mimpi..
    melodious gle.
    bestnye kalo ade org nyanyikn kt wani.
    wahaha

    ReplyDelete
  24. Encik mimpi, apa kata buat AP, lagu dan lirik kamu.

    ReplyDelete
  25. en mimpi....as always...u make me crazy with ur song...ur voice..ur lyrics.....Omg..mcm dalam awangan pula....keep it up....im falling in love with u....hahaha

    ReplyDelete
  26. salam singgah, encik mimpi.
    pada mulanya aku tak bisa melelapkan mata untu tidur sbb camne org bisa mendengar lagumu??

    hahah encik mimpi,
    laghu nih boleh tahan la... tp sy taktahan ngan statement encik mimpi
    "lagu ni xkan pernah bosan"

    serius?? huhuh
    sedap melodi die, cume cam pelik time encik mimpi ckp "kerana CINTA" suara tuh lain macam hehe..

    btw, gud trial! [kenyit mata]
    semoga sukses ya. jemput singgah umah~

    ReplyDelete
  27. gua buat cover lagu ni bleh bro?
    will credit to u..

    ReplyDelete
  28. smua lagu yg EM nynyi best sgt...suke3..^_^

    ReplyDelete

Nuff n Klik Sini!